Nieuws

Bedrijfsbezoeken en workshop netwerken

In de derde week van het traject stonden de bedrijfsbezoeken centraal, waar ze inspiratie hebben opgedaan voor de challenges. Tijdens deze veelzijdige en interactieve avond hebben de studenten daarnaast een workshop netwerken gehad waarbij ze hebben ingezoomd op hun eigen netwerk en op dat van hun mede-studenten.

Deze week zijn de studenten op bedrijfsbezoek geweest bij Het Conservatorium Hotel, BKB Campagnebureau, en Too Good To Go. Met de focus op duurzaamheid vertelde Het Conservatorium Hotel hoe zij de warmte van de keuken gebruiken om het hele gebouw te verwarmen, legde Too Good To Go uit hoe zij voedselverspilling tegengaan door middel van een app, en werd er bij BKB Campagnebureau besproken hoe je een strategie opzet waarmee je de juiste mensen bereikt op het gebied van polieke en maatschappelijke kwesties. Al met al dus grote inspiratiebronnen voor het oplossen van de challenges waarbij de studenten ook de kans hadden om te… Netwerken!

 

De workshop over netwerken heeft ervoor gezorgd dat studenten op een praktische manier hun eigen netwerk in kaart konden brengen, maar ook aan de slag zijn gegaan met het platform LinkedIn. Hierover hebben we praktische tips gedeeld en zijn er in de eerste week van het programma professionele foto’s gemaakt, waar de studenten na deze week gelijk actie mee kunnen ondernemen. Een representatieve foto is namelijk de eerste belangrijke stap op je profiel. Aan het einde van de workshop hebben alle studenten nagedacht over hun ambities, en door middel van een spel hebben we gekeken of we elkaar daarin met al onze netwerken verder kunnen brengen, met verassende resultaten! 

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.