Nieuws

#5 Workshop presenteren en pitchen

Op 13 april was het eindelijk tijd voor de presenteerworkshop, gegeven door onze trouwe samenwerkingspartner Rebecca Trouwee. De studenten hebben kunnen oefenen met presenteren en zijn gestart met het maken van de pitch voor hun opdrachtgever, die ze volgende week al gaan geven. Spannend!

Eerst kregen studenten allemaal goede tips over het presenteren. Bijvoorbeeld: hoe kan je je stemgebruik inzetten bij een presentatie, of wat zet je wel, en wat juist niet op je PowerPoint slide? Maar vooral: wat kan je doen als je last hebt van zenuwen?

 

 

De goude tip tegen zenuwen bij een presentatie; presenteer niet, maar vertel.

 

 

In drietallen hebben de studenten aan de hand van een improvisatiespel geoefend met het vertellen van verhalen. Om de beurt gooide een student met drie dobbelstenen. Op elke dobbelsteen was een afbeelding weergegeven. De studenten moesten binnen één minuut een verhaal vertellen waar elke dobbelsteen in voorkwam. Voorbeeldworp: vogel, regenboog en vulkaan… START!

 

 

Tot slot was het tijd om aan de pitches te gaan werken Aan de hand van de structuur ‘inleiding, kern en slot’ zijn de studenten gestart aan het maken van de pitch voor de opdrachtgevers. De concepten waren enorm creatief! Enorm knap hoe de drie groepen met weinig voorbereidingstijd al voor de groep stonden te pitchen. Dit geeft hoge verwachtingen voor volgende week! De studenten gaven elkaar, samen met Rebecca, feedback op hoe ze hun verhaal nog overtuigender over kunnen brengen.

 

 

Volgende week pitchen de studenten hun concept voor het eerst aan de opdrachtgevers. Ook ontmoeten de studenten netwerkprofessional Mourad, die persoonlijke en leerzame netwerkervaringen met de studenten gaat delen én is het tijd om ze in het zonnetje te zetten met de altijd geliefde complimentendouche.

 

 

Tot volgende week met weer een nieuwe update van het 12e traject van Made By 020!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.