Nieuws

Benieuwd naar bijeenkomst 2? Lees hier de update!

Daar zijn we weer! Gisteravond was bijeenkomst 2 met weer een avond boordevol gezelligheid en enthousiaste mbo-studenten! De start om zes uur was voor iedereen even schakelen na een drukke dag studie en werk, maar Muriël Serrurier Schepper heeft met haar kennis en leuke presentatie iedereen goed wakker geschud.

Een Made by 020 bijeenkomst is geen succes zonder een inspirerende spreker en zoals hierboven al staat was dit Data en Analytics manager Muriël Serrurier Schepper. Muriël is psycholoog en heeft een arbeidsgeschiedenis bij onder andere de Rabobank en Shell. Ook heeft Muriël haar kennis gedeeld in haar zelf geschreven boek ‘Artificial Intelligence In Actie’!

 

Door haar vakkennis heeft zij de studenten, en stiekem ook het Made by team, op een leuke interactieve manier kennis laten maken met AI, robotica en het o zo lastige menselijke brein. We zijn in gesprek gegaan in kleinere groepen om na te denken in hoeverre de digitale transformatie ons eigen vakgebied beïnvloed. Uit de gesprekken bij de studenten kwam voornamelijk naar voren hoe erg ons leven momenteel al wordt beïnvloed door AI, zonder dat we hier echt bij stilstaan. Ik bedoel, het is gewoon normaal geworden toch dat Netflix kijkopties geeft op basis van wat je eerder gezien hebt? Muriël heeft een interessante update geplaatst na de sessie op haar LinkedIn, lees het hier! Muriël sloot haar presentatie af met een leuke video over AI en hoe we het soms ook gewoon lekker simpel moeten houden!

 

”Interessante presentatie de veel inzichten heeft gegeven!” – Student Made by 020

 

Na een groot applaus voor Muriël zijn we doorgegaan met de workshop netwerken. De workshop werd gegeven door twee collega’s die tips hebben gedeeld met de studenten hoe zij het best hun netwerken kunnen inzetten. Dit sloot goed aan bij de spreker van vorige week; Mourad El Moussati. Want hoe zet je jouw eigen netwerk nou het best in? Dit stond tijdens de workshop centraal. Aan het eind van de workshop hebben we een interactief netwerkspel gedaan via Mural. De studenten zijn in drie groepen verdeeld en konden op notities invullen wie ze graag zouden willen ontmoeten, waarna alle studenten hun eigen netwerk konden inzetten om een student met die persoon in contact te brengen. Super leuk!

 

”Leuk om er bij stil te staan hoeveel mensen je kan helpen met je eigen connecties” – Student Made by 020

 

Tot slot gingen de studenten gelijk van start met het uitbreiden van hun netwerk. De LinkedIn verzoeken zijn binnen de studentengroepen en het Made by team binnengestroomd, top bezig iedereen!

 

Volgende week maken de groepen kennis met hun opdrachtgever I.AMDIGITAL én maken ze een start met hun challenge, stay tuned!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.