Nieuws

Bijeenkomst 2: solliciteerworkshop en ontmoet de challengehouders

Woensdagavond was de tweede bijeenkomst van Made by 020 bij Alab in Amsterdam-Noord. Weer een nieuwe locatie! De studenten kregen hun eerste workshop en ontmoetten de challengehouders.

Tijdens de eerste helft van de avond gaf Max Boodie, founder en CEO van PlaytoWork, een workshop solliciteren. PlaytoWork is een innovatief bedrijf dat zich richt op het inzetten van jouw persoonlijke kwaliteiten en dit te matchen met een baan, in plaats van je kwalificaties. De workshop was gericht op soft-skills in plaats van hard-skills, omdat soft-skills duurzamer zijn en goed aansluiten op de arbeidsmarkt van nu! De studenten liepen weg met hun eigen rapport van soft-skills wat ze bij hun volgende sollicitatiegesprek kunnen inzetten.  

 

Na een pauze waarbij er gezellig gekletst werd gingen we door naar het volgende onderdeel van de avond: het ontmoeten van de gezichten achter Paradiso, BIMHUIS en het Rijksmuseum. Alle partijen kwamen langs en gingen met de groepjes in gesprek over de challenge, elkaar en het bedrijf. Het was een hele bijzondere ontmoeting voor de studenten en hèt moment voor de studenten om alle informatie te verzamelen die ze nodig hebben voor hun challenge. Nadat de studenten afgelopen week de challenge kregen riep dit al direct veel vragen op: 

 

  • Hoe kwamen de opdrachtgever tot deze vraag?  
  • Waar staan de opdrachtgevers voor?  
  • Wie zijn de opdrachtgevers precies?  

 

Op al deze, en nog veel meer, vragen kregen de studenten deze week een antwoord. Los van het feit dat het ontzettend informatief was voor de groepjes, was het ook een zeer gezellige ontmoeting vol met netwerkmogelijkheden!

 

Volgende week kunnen de studenten al hun nieuwe kennis meteen in gaan zetten om op te gekke ideeën te komen voor de challenge. Dit doen ze niet alleen, want iedere challenge gaat op bezoek bij een creatief bureau! FLIRT Creativity, Glasnost en DAWN faciliteren deze creatieve brainstormsessie waarbij ze de studenten de tools geven om tot een oplossing te komen voor hun challenge. Daarnaast leren de studenten weer een nieuw bedrijf en deel van Amsterdam kennen.

 

Het wordt een creatieve, leerzame en gezellige week!  

 

Tot dan! 

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.