Nieuws

Bijeenkomst 3: Langsgaan bij creatieve bureaus!

Woensdagavond was de derde bijeenkomst van Made by 020 op 3 verschillende locaties in de stad. De studenten brainstormde samen met 3 verschillende creatieve bureaus over de oplossing van de challenge! En succesvol!

De creatieve brainstormsessie markeert de start van het proces om na te denken over de oplossing van de challenges. Op 3 verschillende locaties werkte we samen met 3 verschillende creatieve bureaus; FLIRT Creativity, Glasnost en DAWN faciliteerde de creatieve brainstormsessies. Met de opgedane informatie van de challengehouders nog in het achterhoofd gingen alle groepjes onder begeleiding van professionals op verschillende werkwijzen aan de slag met het bedenken van ideeën.  

De studenten werden eerst geïnspireerddoor bijzondere, mooie en zeer creatieve opdrachten die de creatieve bureaus voor klanten hebben gemaakt.  

Vervolgens was het tijd voor de studenten om te bespreken wat voor ideeën ze al hadden en wat voor nieuwe ideeën ze nog konden bedenken. Van post-its op de muur plakken, tekeningen maken tot woordwebben en pizza; alles werd uit de kast gehaald om de creativiteit aan te wakkeren. De studenten werd gevraagd zo creatief mogelijk te denken, niets was gek of fout. “Juist uit ideeën die je soms niet hardop durft te zeggen komen de mooiste concepten.”

De studenten eindigden de avond met een aantal concrete ideeën die ze volgende week gaan uitwerken tot een plan van aanpak. Sommige groepjes gingen hun eerste ideeën zelf al presenteren aan de groep! Het uitwerken van het plan doen ze volgende week, nadat ze een netwerkworkshop hebben gekregen van een trouwe partner van Made by 020 en netwerkspecialist: Mourad El Moussati. Er staat weer een te gek programma op de planning, in weer een nieuw stadsdeel: Amsterdam Oost.

We hebben er zin in! 

Tot volgende week! 

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.