Nieuws

Bijeenkomst 4: op bezoek bij Amnesty International!

Woensdag 16 november was het weer tijd voor een bedrijfsbezoek. Alle madeby020 studenten mochten op bezoek bij het kantoor van Amnesty International. Op deze avond hebben de studenten een inkijkje gekregen in het werk dat Amnesty doet voor de wereld.

Amnesty International is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen. In meer dan 150 landen voeren ze actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Waar onrecht heerst en mensen onderdrukt worden, komt Amnesty in actie: ze onderzoeken onrecht, voeren campagnes, lobbyen bij regeringen en geven voorlichting. De studenten van MadeBy kregen de kans om deze organisatie te bezoeken op hun mooie kantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam.

 

De avond begon met een introductie over Amnesty. Daarna gingen we het hebben over onrecht. Het werd al snel duidelijk dat onrecht zich op grote wereldlijke schaal afspeelt, maar ook in ons eigen leven allemaal voorkomt. De groepjes kozen een vorm van onrecht en gingen deze uitdiepen. Hierbij hebben ze ook gekeken naar wat zij zelf, hun omgeving en de wereld kan doen om dit onrecht te veranderen.

 

Het was een hele leerzame, inspirerende en leuke avond. De werknemers van Amensty International, bedankt voor deze mooie en goed georganiseerde bijeenkomst.

 

Volgende bijeenkomst gaan de studenten leren presenteren en pitchen. Spannend! Na de workshop gaan de studenten onder begeleiding van experts starten aan de pitch voor de opdrachtgevers van hun challenge. Tot volgende keer met weer een nieuwe update van het 13e traject van Made By 020!

 

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.