Nieuws

Bijeenkomst 5: de presenteerworkshop van The Pitchshifters!

Week 5 stond in het teken van presenteren en pitchen. De studenten kregen een presenteerworkshop van The Pitchshifters en maakte een begin van hun eigen pitch voor de challenge!

Het tempo zit erin! We zijn over de helft van het 14de traject van Made by 020. Deze week ontdekten we een nieuw gebied van Stadsdeel West: het Westerpark. Gelegen in dit mooie park is Theater de Krakeling, dat het toneel was voor de presenteerworkshop! De presenteerworkshop is een hoogtepunt voor veel studenten, omdat dit de rest van hun (school)carrière een belangrijke skill blijft en ze vaak ook een extra zelfvertrouwen boost geeft.  

 

Hoe breng je een boodschap over? Hoe overtuig je iemand? Hoe verkoop je een product of idee? Hoe presenteer je jezelf? Dit zijn allemaal vragen waar de studenten antwoord op kregen van The Pitchshifter! The Pitchshifters is het bedrijf van twee beroepsartiesten, die vanuit een creatieve en artistieke invalshoek presenteercoaching en trainingen geven. Dit doen ze aan de hand van hun eigen ontwikkelde I.D.O.L.S. methode. Het resultaat was een interactieve en leerzame sessie.

Na wat theoretische en praktische kennis te hebben gedeeld was het de beurt aan de studenten. Ze maakten een pitch over hun creatieve oplossing voor de challenge. Dit gaan ze volgende week presenteren voor de challengehouders. Spannend! Nadat ze de pitch in elkaar hadden gezet was het tijd deze te oefenen voor de hele groep! Het zag er al fantastistisch uit en de creativiteit spatte ervan af! Daarna was er een korte feedbackronde waarbij de studenten van elkaar konden leren en hun pitch konden finetunen 

Volgende week gaan de studenten voor het eerst naar de locatie van hun challenge! In Paradiso, het Rijksmuseum en het BIMHUIS geven de studenten hun pitch voor de opdrachtgever. Ze hebben dan de ruimte om feedback te ontvangen en vragen te stellen, zodat ze een nog beter eindproduct kunnen afleveren.  

 

Het belooft een leuke en spannende week te worden! We wensen de studenten alvast succes! 

  

 

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.