Nieuws

Bijeenkomst 7: Op bedrijfsbezoek bij de Anne Frank Stichting!

In week 7 gingen de studenten op bedrijfsbezoek bij de Anne Frank Stichting en mochten ze het museum bezoeken!

De een na laatste week is aangebroken! Nadat de studenten vorige week bij de challengehouders op bezoek gingen, is het nu tijd voor het grote bedrijfsbezoek. Op deze manier brengen we de studenten in contact met het bedrijfsleven en krijgen ze de kans alle vragen te stellen die ze hebben over verschillende vakgebieden.  

 

De Anne Frank Stichting(AFS) is een belangrijk bedrijf in Amsterdam. Zij zorgen ervoor dat een belangrijk deel van de Amsterdamse geschiedenis verteld kan worden. Dit gebeurt in het Anne Frank museum.  

 

Nadat de AFS zich introduceerde en vertelde wat ze allemaal doen, waren de studenten aan zet. We deden een zogenoemde “human librabry”. Hierbij leen je in plaats van een boek een mens. 10 mensen met verschillende functies binnen de AFS gingen in gesprek met de studenten. Een mooi moment voor de studenten om kennis te maken met het bedrijfsleven. Vervolgens gingen de studenten nog in gesprek met leden van de AFS over maatschappelijke thema’s. De studenten hadden ook nog tijd om de laatste hand te leggen aan hun challenge!  

Je hebt impact en invloed op de mensen om jou heen. Jij kan hun informeren over het belang van vrijheid en een democratie. – Anne Frank Stichting.

Tot slot mochten de studenten nog de hele avond het Anne Frank Huis bezoeken. De studenten vonden het een hele interessante, gezellige en leerzame avond. Ze waren ervan onder de indruk.  

 

Over een kleine week is het dan zover: het eindevent! Alle studenten komen samen in de Melkweg met alle opdrachtgevers, vrienden en familie om hun eindpresentatie te geven en het programma feestelijk af te sluiten.

Tot volgende week!  

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.