challenge updates

Alles over het thema en de challenges van traject 11!

#traject 11

Elke keer staat de challenge in het teken van een specifiek thema. Dit keer is het thema…. RE-DESIGN AMSTERDAM! 

 

We kunnen wel zeggen dat ons leven en de stad Amsterdam de afgelopen twee jaar compleet op z’n kop heeft gestaan. Wie had ooit gedacht dat we 1,5 meter afstand moeten houden. Of dat we, online onderwijs vanuit huis zouden krijgen. En dat alle plekken waar je uit kunt gaan of chillen dicht moesten? En dat we zélfs een avondklok kregen! 

 

Nu we gelukkig langzaam teruggaan naar de samenleving die we kennen is het de vraag: gaan we terug naar het oude bekende of grijpen we deze kans om de samenleving te veranderen? 

 

Een crisis is namelijk een goede aanleiding om grote veranderingen in de maatschappij door te voeren. Zie het als een soort reset knopt die kansen biedt tot verandering. Een bekende uitspraak van politici is dan ook “never waste a good crisis”. Dit is namelijk hét moment om eens kritisch te kijken naar hoe we met onze stad om willen gaan. Hoe willen we dat het Amsterdam van de toekomst eruit komt te zien? 

 

De komende jaren staan er behoorlijk wat uitdagingen te wachten in onze stad. Denk aan klimaatverandering, de krapte op de woningmarkt en de drukte in de stad. Jullie als generatie van de toekomst gaan hier over nadenken om zelf te bepalen hoe jullie toekomst eruit komt te zien! 

 

Hoe ziet de stad Amsterdam, de stad van de toekomst eruit? Als we de kans krijgen om haar opnieuw in te richten; kritisch te kijken naar hoe we nu met diverse sectoren, en vraagstukken omgaan, hoe zouden we haar dan inrichten? 

 

Dit jaar werken we samen met drie toffe bedrijven met elk een unieke challenge! 

 

Lees hier alles over de challenge van Rooftop Revolution, hier over de challenge van Stichting !WOON en de derde challenge dit traject is voor Paradiso Amsterdam! Waar je hier alles over kunt lezen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.