challenge updates

Traject 06

Bedenk een creatieve oplossing voor woningbouwcoöperaties om tijdelijke woonruimte aan te bieden waar huurders kunnen wonen als hun woning verbouwd wordt.

AFWC is de koepelorganisatie die ALLE coöperaties in Amsterdam vertegenwoordigd. Zij hebben gevraagd of  studenten van Made by 020 een creatieve oplossing willen bedenken voor woonruimte waar huurders tijdelijk kunnen wonen als hun huis verbouwd wordt. Ze willen graag gebruik maken van de creativiteit van jongeren en hen vernieuwende ideeën laten bedenken. Zo hopen ze dat er nieuwe ideeën komen voor tijdelijke woningen waardoor de wachtlijst voor woningen niet verder oploopt.

 

 

AFWC

#Bedrijven

Khalid Benzidane

#Peer coach

Qamar Aberkan

#Student

Cheryana Berenstein

#Student

Karlijn Ruiter

#Student

Dilara Sahin

#Student

Aydzhan Hasnou

#Student

Kisha Wong-Clung

#Student

Update #4 - 11.03.2019

Kick-Off!

Update #3 - 25.03.2019

Op eerste netwerkgesprek bij AFWC

In het AFWC hebben we meer duidelijkheid gekregen over de uitdaging! Amsterdam wil in 2050 een aantal (ambitieuze) doelen realiseren. Om de lat nog hoger te zetten, willen wij in 2040 al onze huizen al gasvrij hebben!! De studenten hebben onderling afgesproken welke rollen ze hebben. We hadden 2 interviewers , 1 notulist en 2 studenten die onze ideeen gingen voorleggen voor inspiratie. In dit netwerkgesprek kwam steeds meer naar voren hoe groot de uitdaging voor alle Amsterdammers is. Desalniettemin stelde de studenten goede vragen, waren ze goed voorbereid en konden ze met hun creativiteit Frank van der Veek van het AFWC toch verassen met goede ideeen!

Update #2 - 08.04.2019

Op netwerkgesprek bij de Kaskantine

Gister zijn we op bezoek geweest bij de Kaskantine daar hebben we gesproken met oprichter Menno Houtstra.

 

Menno vertelde een inspirerend verhaal en heeft de Kaskantine vanuit niets heeft opgezet. Hij is een echte netwerker, want via-via heeft hij alles weten te regelen! Zijn geheim is gewoon gewoon zichzelf zijn en daarmee zijn passie voor off-de grid verspreiden. De Kaskantine kan in 2 dagen uit elkaar gehaald worden en weer in elkaar worden gezet. Ze kunnen de kosten laag houden doordat ze veel spullen gedoneerd krijgen, zo hebben ze bijvoorbeeld ook een mini voedsel bank. Het is een echte buurtplek waar veel verschillende mensen komen. Doordeweeks worden er workshops gegeven en in het weekend is er horeca. Al deze activiteiten gaan via donaties, je mag zelf kiezen hoeveel geld je betaalt.

Voor de challenge kregen we hele goede tips van Menno:

  • Schoonship, is een drijvende zelfvoorzienend, duurzame buurt. Er is een groot woningtekort in Amsterdam, dus misschien moeten we wel verder op het water?
  • Startblok, is gebouw van de Key waarbij statushouders gemixt wonen met Amsterdammers. Er is een echte community. Het blok is heel snel gebouwd en bestaat uit allerlei container woningen. Menno werkt met hen samen en bood aan dat we hen via hem mogen benaderen! Wie weet gaan we wel gebruik maken van zijn netwerk!
  • En hij stuurt ons ook een blueprint van een loods waar in korte tijd woningen in gebouwd kunnen worden.

Genoeg aanknopingspunten om met de challenge aan de slag te gaan!

Fun fact : Karlijn wil later zelf off grid gaan wonen en ”komt zeker nog een keertje terug bij de Kaskantine”.

 

 

Update #1 - 02.06.2019

De oplossing van dit team!

Het team heeft een toekomstplan bedacht genaamd ‘’DuurzAmsterdam’’. Het concept Tiny houses staat in deze oplossing centraal.
Deze kleine huisjes of containerwoningen zijn niet alleen snel op te bouwen, ze zijn ook volledig zelfvoorzienend. Op deze manier kunnen gezinnen dicht in hun eigen buurt blijven wonen en levert het team ook al een bijdrage aan de verduurzaming van de stad.

Ook zijn de woningen makkelijk aanpasbaar naar gezinsgrootte en doelgroep. Idealiter worden deze woningen geplaatst op braakliggende grond – zoals ook het geval is bij de Kaskantine – zodat het de gemeente minder kosten oplevert.

Cheryana en Karlijn geven uitleggen over de oplossing bij de infomarkt. De containter woningen zijn in miniatuur te zien!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.