challenge updates

Traject 08

Bedenk een manier waarop AFWC buurthuisjes (die zorgen voor een duurzamere omgeving), een sociale functie kan geven voor buurtbewoners.

De Amsterdamse Federatie voor Woningbouw Corporaties (AFWC) is momenteel druk bezig met de energietransitie. Amsterdam heeft namelijk als doel om in 2050 CO2-neutraal én in 2040 aardgasvrij te zijn. Oftewel: er is werk aan de winkel!

 

Het duurzame alternatief voor aardgas is stadswarmte. Stadswarmte is warmte die vrijkomt bij fabrieken en bedrijven tijdens de verbranding van afval en de productie van stroom. Als gevolg van het overgaan op stadswarmte komen er in buurten een soort huisjes ter grootte van een garagebox te staan om deze warmte op te slaan. Ze komen vaak op een plek te staan waar momenteel een parkje of speeltuin is. Voor de buurt niet erg fijn.

 

Daarom wil AFWC dat de studenten nadenken over op welke manier zij de huisjes een nieuwe functie kunnen geven in de buurt waardoor buurtbewoners er ook echt wat aan hebben. Op welke manier kunnen de huisjes een sociale functie krijgen in de buurt en ook nog zorgen voor meer draagvlak creëren onder buurbewoners voor de energietransitie?

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.