challenge updates

Traject 06

Bedenk een oplossing voor de mismatch tussen jongeren en grote Retail bedrijven.

Blokker bestaat inmiddels al meer dan 120 jaar en is een grote landelijke werkgever momenteel werken er ruim 5.000 mensen. Blokker lijkt misschien niet het eerste bedrijf waar jongeren aan denken om te gaan werken, maar ze bieden veel leer- en werkplekken voor jongeren (BOL en BBL). Blokker is dus een belangrijke werkgever voor jongeren. Grote retail bedrijven zoals Blokker maar ook bijvoorbeeld de Albert Heijn of Kruidvat merken dat veel jongeren maar kort blijven werken bij, vaak, hun eerste werkgever.

Blijkbaar is er een mismatch tussen de verwachtingen van jongeren en wat een werkgever aanbiedt. Blokker is daarom benieuwd wat jongeren verwachten van een werkgever en hoe zij denken dat Blokker ervoor kan zorgen dat jongeren langer werkzaam blijven.

Blokker

#Bedrijven

Intercontinental Amstel Hotel

#Bedrijven

Demelza Tas

#Peer coach

Jomar Sanchez

#Student

Dominique Hiwat

#Student

Arlette Pereira dos Anios

#Student

Yara van Poppel

#Student

Jeremy Ogbamichael

#Student

Tianne van Thiel

#Student

Abdulla Halim Salam

#Student

Update #4 - 11.03.2019

Kick-Off!

Update #3 - 25.03.2019

Op netwerkgesprek bij Blokker !

Het bezoek aan het hoofdkantoor van Blokker was erg leuk! We werden hartelijk ontvangen door Ilse (recruiter bij Blokker) en later maakten we ook kennis met Ruben Prins (HR business partner) en Jolanda Belijendaal (administratief medewerker crediteuren). We kregen een presentatie over Blokker, een rondleiding door het gebouw en daarna zijn we met elkaar in gesprek gegaan over onze challenge. Ilse vertelde dat zij veel bezig is met het matchen van jongeren en de blokker en dat er binnen de blokker veel verandert om meer jonge mensen aan te trekken. Zo hebben zij een nieuwe commercial en gaan ze ook meer gebruik maken van social media.

 

Wat ons opviel was dat er een fijne en gezellige sfeer hangt bij Blokker. Daarnaast vertelde zowel Ilse, Ruben als Claudia dat het soms zelfs een beetje als een familie voelt. ”Vinden jullie een goed salaris en weinig doorgroeimogelijkheden belangrijker of veel doorgroeimogelijkheden met een iets lager salaris?” vroeg Ilse. Veel studenten gaven aan veel doorgroeimogelijkheden veel interessanter te vinden, maar dan moet het wel duidelijk zijn wat die mogelijkheden inhouden.

 

”Ik had écht niet verwacht dat de blokker zo leuk zou zijn!” riep Jomar nadat we het hoofdkantoor uitliepen. Dat waren de andere studenten wel met hem eens. Behalve Yara niet, Yara wist al dat de Blokker zo’n leuke organisatie was omdat ze er zelf sinds december werkt. We gaan zeker contact houden met Ilse en mogen haar nog een aantal vragen sturen!

 

Update #2 -

Op dinsdag 9 april vond hét netwerkgesprek bij het Amstel hotel plaats. We hadden van tevoren alle vragen goed doorgenomen en ook al even gekeken met wie wij het gesprek zou hebben. Toen we het hotel binnenkwamen lopen werden de studenten en ik (peercoach Demelza) meteen stil. Wat een prachtig hotel! De entreehal is als in een prinsessenfilm met mooie kroonluchters, bloemen en schilderijen.

 

Toen we ons hadden aangemeld bij de receptie werden we na een aantal minuten vriendelijk ontvangen door Niels Spronk. Niels is manager food & Beverage. Niels nam ons mee naar een vergader ruimte en daar mochten we hem onze vragen stellen. Uiteraard vroegen hem hoe hij bij het Amstel hotel terecht is gekomen. wat hij van de werksfeer vindt en of hij tips voor onze challenge heeft. Niels was erg enthousiast over zijn werk en is zelf ooit ook begonnen op het mbo. ”Door hard te werken, doelgericht te zijn en te weten wat je wil kom je ver” vertelde hij. Op de vraag of het mogelijk is om stage te lopen in het Amstel hotel reageerde hij positief. Iedereen kan stage komen lopen of solliciteren, indien je van hard werken houdt en weet van aanpakken.

 

Na de vragen gesteld te hebben kregen we een rondleiding door het hotel. We mochten zelfs foto’s maken! ”Ik ben nog nooit op zo’n chique plek geweest” vertelde één van de studenten. Toen Niels even later telefonisch werd opgeroepen namen we afscheid van hem. Uiteraard houden wij contact met Niels en bij eventuele vragen mogen we hem weer inschakelen. Al met al een geslaagd netwerkgesprek.

Update #1 - 02.06.2019

De oplossing van dit team

Tijdens de netwerkgesprekken kwam het team erachter dat jongeren vaak al na 3 maanden weer van baan verwisselen. Gaandeweg kwamen ze tot de oplossing en die ontstond eigenlijk vanuit hun eigen teamgevoel. In teamverband werken aan een challenge! Dat moeten ze ook bij bedrijven doen. Medewerkers kunnen via leuke groepsopdrachten prijzen winnen voor hun eigen team (zoals een bedrijfsuitje) of filiaal: bijvoorbeeld de opdracht “maak het leukste filmpje op de werkvloer” en win daarmee een uitje!
Want ‘’TEAM = Together Everyone Achieves More.’’

Arlette en Yara presenteren de oplossing op het grote podium van de Q-factory!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.