challenge updates

Traject 05

“Bedenk een programma voor jongeren bij het Stedelijk Museum waardoor jongeren sneller het museum bezoeken met hun mbo-card”

Voor alle opleidingen in het mbo geldt dat vindingrijkheid en originaliteit onmisbaar is. Met de MBO Card, die wordt uitgegeven door het CJP, wordt de drempel voor studenten verlaagd om op zoek te gaan naar kunst- en cultuur die ze aanspreken of inspireren. Het CJP moedigt tegelijkertijd culturele organisaties aan om speciale programma’s en voorstellingen te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van jongeren. Maar wat vinden jongeren interessant en hoe willen zij een museum beleven?

Stedelijk Museum Amsterdam

#Bedrijven

CJP

#Bedrijven

Milio van de Kamp

#Peer coach

Demelza Tas

#Peer coach

Esmee Schuit

#Student

Monischa Hieroms

#Student

Tijn Louter

#Student

Tjerk Hilbolling

#Student

Demi Vroegh

#Student

Orphillio Norah

#Student

Miriam Nanuizinda

#Student

Nathalie Verhulst

#Student

Toufik Ramadan

#Student

Merel velthoen

#Student

Nienke Nooy

#Student

Update #5 -

Het Eindevent

16 januari hebben alle studenten van Made by 020 hun oplossing mogen pitchen. Dit deden ze in de grote zaal van Q-Factory.  Zo ook het groepje wat zich bezig heeft gehouden met de challenge: “Bedenk een programma voor jongeren bij het Stedelijk Museum waardoor jongeren sneller het museum bezoeken met hun mbo-card” Jullie hebben in de vorige update al kunnen lezen wat het idee was, maar hier nu ook het eindresultaat! Wij zijn ernom blij en trots!

 

 

 

Update #4 -

Uitwerken oplossing

We hadden in het begin verschillende ideeën voor de oplossing van onze challange, Zo dachten we erover na om een escape room te maken van het Stedelijk museum, alleen riep dat de vraag op: hoe werk je zoiets uit? We hebben dit voorgelegd aan Stedelijk museum. Zij vertelde ons toen dat het Rijksmuseum dit ook al had gedaan. Toen krabde we ons toch achter het oor, moeten we dit wel doen was de vraag?

Het antwoord is nee we hebben toch wat anders verzonnen:

We gaan een promofilm maken voor het Stedelijk museum met daarin iedereens ambities en talenten, denk bijvoorbeeld aan studenten die aan schilderen, tekenen, animeren, fotograferen, illustreren, kalligraferen etc. zijn. Omdat wij een programma willen maken voor het Stedelijk Museum, zaten wij te denken om een workshop te gaan organiseren voor (mbo) studenten. We hebben aan verschillende thema’s gedacht van houtbewerking tot aan fotografie, wij hebben een enquête uitgevoerd en daardoor weten we dat veel jongeren interesse hebben voor film & fotografie. Dat is ook de reden geweest dat we een workshop fotografie willen organiseren.

Update #3 -

Op netwerkgesprek bij het Stedelijk Museum

Vorige week zijn we naar het Stedelijk Museum geweest en hebben we kennis gemaakt met hoofd educatie; Maren Siebert. Van Maren kregen we een presentatie over het Stedelijk en informatie over wat zij al organiseren voor jongeren. Zo zijn we te weten gekomen dat het Stedelijk de ‘Blikopeners’ heeft. Een groep van 15 jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar die een jaar lang leuke events, feestjes, workshops en andere activiteiten voor hun leeftijdsgenoten organiseren. Gister zijn we begonnen met onze brainstorm en hebben we 3 mogelijke opties voor ons plan bedacht. Deze opties heb ik voorgelegd aan Maren en aan haar gevraagd of zij mee wilt denken over of dit haalbaar is om te organiseren in het Stedelijk. Daarnaast hebben we ook een enquête gemaakt en deze verstuurd naar verschillende MBO studenten. De volgende meeting zullen we de resultaten hiervan bespreken en beslissen voor welke optie wij gaan.

Update #2 -

Op netwerkgesprek bij CJP

Deze week stond in het teken van netwerkgesprekken. De studenten mochten op bezoek bij CJP. Waar ze hartelijk werden ontvangen. Er werd een interactieve presentatie gegeven over CJP. Waarin ruimte was voor kritische vragen van de studenten. Dit zorgde voor een nuttig netwerkgesprek, waar nog gezellig over werd na gepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Update #1 -

Kick Off

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.