challenge updates

Traject 14

BIMHUIS: Verbind de buurt!

#challenge, #traject 14

Het BIMHUIS in Amsterdam is 1 van de 3 podiums in de hele wereld(!) die speciaal voor jazz is gebouwd. Amsterdam is daarmee een van de belangrijkste jazz-steden in de wereld. Het BIMHUIS zorgt ervoor dat je naast oudere en bekende muziek óók naar nieuwe muziek kunt luisteren. Niet alleen in het gebouw, maar ook op YouTube en op platen die zijn uitgebracht door hun eigen platenlabel kun je altijd en overal op de wereld luisteren naar de prachtige muziek van het BIMHUIS. 

 

De locatie van het BIMHUIS is in Amsterdam-Oost. Direct aan ’t IJ. Het BIMHUIS vindt het belangrijk om die verbondenheid die ze over de hele wereld al hebben, ook in hun eigen buurt te creëren. Daarbij willen ze een ontmoetingsplek zijn voor Amsterdam. Amsterdam-Oost is een stadsdeel waar veel verschillende soorten mensen zijn; studenten wonen hier tussen jonge gezinnen en ouderen, naast woningen staan er ook veel kantoren. En hoe verbind je nu al deze verschillende soorten mensen? 

 

Hieruit kwam de challenge voort: bedenk een evenement binnen, of buiten het BIMHUIS wat de organisatie met de buurt in verbinding brengt én met elkaar. 

 

Deze challenge roept een hoop vragen en ideeën op:  

  • Wat moeten ze organiseren om mensen uit Amsterdam-Oost om elkaar en/of het BIMHUIS beter te leren kennen?  
  • Hoe verbind je mensen met elkaar? 
  • Moet het evenement in het BIMHUIS of ergens in het stadsdeel plaatsvinden?  
  • Wie zijn de mensen uit de buurt en wat vinden ze belangrijk en leuk?  

 

De studenten kunnen al hun creativiteit kwijt in deze mooie challenge! 

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.