challenge updates

Traject 05

“Hoe kan de Amsterdamse toerismesector ervoor zorgen dat er minder geschieden werelden ontstaan tussen toeristen en Amsterdammers?”

Het aantal toeristen in ons land is in 2017 explosief gestegen Amsterdam blijft met grote voorsprong de populairste bestemming. De drukte in de stad Amsterdam is volgens sommige mensen onleefbaar. De vraag is dan ook, hoe kunnen we deze negatieve drukte omkeren in iets positiefs. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Amsterdammers juist meer plezier beleven aan alle mooie plekken die er zijn waar vaak alleen maar toeristen komen?  Hoe kan bijvoorbeeld een hotel zoals het Amstel hotel of het Conservatorium hotel bijdragen aan een prettige woonomgeving voor de Amsterdammer?

Intercontinental Amstel Hotel

#Bedrijven

Naomi de Boer

#Student

Sandra van Os

#Student

Floortje Maas

#Student

Annuschka Ligthart

#Student

Tayron Doorson

#Student

Nisan Baykal

#Peer coach

Noah Gillis

#Student

Sky van Koningshoven

#Student

Nika Jagtman

#Student

Update #5 -

Het Eindevent

16 januari hebben alle studenten van Made by 020 hun oplossing mogen pitchen. Dit deden ze in de grote zaal van Q-Factory.  Zo ook het groepje wat zich bezig heeft gehouden met de challenge: “Hoe kunnen hotels ervoor zorgen dat ook inwonende Amsterdammers het hotel binnenlopen en er zo minder gescheiden werelden ontstaan?” Jullie hebben in de vorige update al kunnen lezen wat het idee was, maar hier nu ook een voorbeeld van de poster. Wij zijn super blij met het eindresultaat.

Update #4 - 19.12.2018

Uitwerken oplossing

Wij zijn de laatste weken hard aan de slag gegaan met de oplossing.  We zijn na veel brainstormen en ons onderzoek op het idee gekomen om posters in de stad op te hangen.

 

Posters die aanzetten tot een actie. Met deze actie willen wij de kloof tussen bewoners van de stad Amsterdam en toeristen die de stad bezoeken verkleinen. Op de posters zou bijvoorbeeld staan:

Say something nice to a local about the city.” of

Offer to take a picature of a tourist.”

 

Ook gaan we hard werken aan onze presentatievaardigheden om iedereen weg te blazen tijdens het eindevenement.

Update #3 -

Op netwerkgesprek bij het Volkshotel

Afgelopen week zijn wij geweest naar het Conservatorium Hotel! We hebben hier een heel fijn netwerkgesprek gehad, waarin we onze opgedane informatie hebben kunnen toetsen. Uit het gesprek kwam naar voren dat we op de goede weg zitten en dus de onderzoeksfase kunnen gaan afronden.

 

Interessant voor ons was om te zien dat het Conservatorium Hotel anders werkt dan het prestigieuze Amstel Hotel. Zo werkt dit hotel met een spa en sportschool waar niet alleen gasten gebruik van kunnen maken, maar ook omwonenden. Dit zorgt er weer voor dat het hotel een waarde toevoegt aan de wijk en zorgt voor een makkelijk toegankelijke drempel.

 

In de komende weken willen wij onze informatie gaan afbakenen en komen tot een concreet plan.

 

Volg deze pagina voor meer leuke updates!

Update #2 -

Op netwerkgesprek bij het Amstel Hotel

Het Amstel hotel is  een vijfsterren  hotel, gekarakteriseerd door haar lange geschiedenis van oprechte gastvrijheid en uitzonderlijke luxe. Het hotel opende haar deuren al in 1867.  Daarom ook de ideale locatie voor onze studenten om daar op netwerkgesprek te gaan en meer te leren over het hotel en hun challenge.

Update #1 -

Kick Off

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.