challenge updates

Traject 04

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen met psychische klachten beter aansluiting kunnen vinden in de buurt?

#challenge, #verbinding3

Jason Sardjoe

#Student

Mahrail Ibrahim

#Student

Aishani Bissesar

#Student

Yassin Bouskalatie

#Student

Demelza Tas

#Peer coach

Edward Masihuudu

#Student

Mohamed Farah

#Student

Update #4 - 31.05.2018

Oplossing challenge!

Dit team heeft uiteindelijk de keuze gemaakt om als oplossing meer bewustzijn te creëren over psychische klachten. Het team heeft interviews gehouden met mensen met psychische klachten om dichter bij hun belevingswereld te komen. Om meer bewustzijn te creëren adviseren ze verschillende dingen. Zo moet er een buurtfeest worden georganiseerd om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, kunnen posters tot meer bewustzijn leiden en moeten er informatieflyers komen per buurt voor mensen met psychische klachten. Zo maken de buurtbewoners de buurt samen een stuk leuker, veiliger en bewoonbaarder voor iedereen! Want zoals ze zelf zeggen: ‘Liever een goede buur(t), dan een verre vriend’.

Update #3 -

Bezoek aan het Leger des Heils

Dinsdag 17 april zijn studenten van de verbindingschallenge ingesprek gegaan met het Leger des Heils om erachter te komen waar het takkenpakket van het Leger uit bestaat. Voor hen ligt de uitdaging in het zorgen voor een goede aansluiting tussen mensen met psychische aandoeningen en andere buurtbewoners. In deze challenge werken zij ook samen met Hvo-Querido.

Update #2 -

Studenten bezoeken HvO Querido

HvO Querido is een zorgorganisatie die kwetsbare burgers ondersteunt. Het team van Made by 020 ging op gesprek met drie medewerkers van de afdeling Amsterdam. Het was een ontzettend interessant en leuk gesprek, waar de studenten vol energie en inspiratie weggingen.

 

‘De challenge is nu wat duidelijker, we hebben uitgebreid gesproken over de definitie van psychische klachten’

Peer coach Demelza Tas

Update #1 -

Tijdens de kickoff leren de studenten elkaar kennen

Bij woningcorporatie Stadgenoot komen de studenten voor het eerst samen om elkaar te leren kennen. Ook wordt onthuld welke studenten welke challenge gaan oplossen. Nadat ze feestelijk zijn ontvangen op een paarse loper en wat met elkaar hebben gegeten gaan ze aan de slag met het onderzoeken van hun challenge. Ook gaan de studenten op de foto zodat ze een professioneel profielfoto hebben voor hun Linkedin.

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.