challenge updates

Traject 06

Hoe zorg je ervoor dat startende mbo-studenten kiezen voor een baan in de ouderenzorg?

In de kranten lees je er de laatste tijd veel over, er zijn grote tekorten in de zorg. De bevolking wordt steeds ouder, waardoor er meer hoogbejaarden zijn die zorg nodig hebben. Veel mbo-studenten die een zorgopleiding hebben gevolgd willen liever in een ziekhuis werken dan in de ouderenzorg. Dit komt omdat jongeren vaak geen duidelijk beeld hebben van het werken met ouderen. Door series op Netflix en TV lijkt het werken in het ziekenhuis juist heel leuk en uitdagend. Hierdoor spreekt het veel jongeren niet aan om te werken met ouderen. Vaak starten mensen pas na hun 40ste met een loopbaan in de ouderenzorg. Het is eigenlijk juist een hele prettige baan waar je veel waardering voor krijgt en heeft vaak ook veel voordelen ten opzichte van het werken in een Ziekenhuis. Als één van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam wil Cordaan in gesprek met jongeren over de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat meer jongeren kiezen voor een baan in de ouderenzorg. Cordaan doet er veel aan om het imago van het werken in de ouderenzorg te verbeteren. Cordaan wil graag dat studenten van Made by 020 hierover met hen meedenken.

Tata Steel

#Bedrijven

Cordaan

#Bedrijven

Elijah Alvares

#Peer coach

Sam Elman

#Student

Mwanzi Haynes

#Student

Souhalia Belal

#Student

Arjan van Hout

#Student

Richard van de Weerd

#Student

Update #8 - 11.03.2019

Kick-Off!

Update #7 - 24.03.2019

Op netwerkgesprek bij Cordaan

In de derde week van het traject stond het eerste netwerkgesprek bij Cordaan op het programma. Het hoofdkantoor van Cordaan zit gevestigd in het mooie havengebouw naast Amsterdam centraal station.

 

De avond bestond uit een organisatie introductie: wat doet Cordaan? En welke mogelijkheden zijn er voor mbo-studenten? Daarnaast was er natuurlijk veel ruimte om vragen te stellen over de challenge.

 

Door het netwerkgesprek is ons team veel wijzer geworden over Cordaan. Zo liggen er vele kansen voor mbo-studenten. Ook doet de organisatie zelf al veel om het imago van ouderenzorg te verbeteren. Wij moeten nog hard aan de bak om een vernieuwde oplossing te bedenken. Daar gaan wij in ieder geval ons best voor doen!

Update #6 - 17.03.2019

Workshop netwerken

Update #5 - 08.04.2019

Op netwerkgesprek bij Tata Steel

Update #4 - 21.04.2019

Workshop Design Thinking

Update #3 -

Workshop Videosolliciteren van Mourad el Moussati

Update #2 - 12.05.2019

Workshop pitchen van Rick van geloven van de Belieff Academy

Het team druk aan het werken aan de pitch

Update #1 - 02.06.2019

De oplossing!

Dit team heeft als oplossing ‘’De week van de Canta’’ bedacht met als slogan “daar moet vaart achter!’’. Ze maakte poster, stickers en magneten. Het gaat om een projectweek met de focus op de ouderenzorg voor mbo studenten die net beginnen aan hun zorggerichte opleiding. Op deze manier willen ze het saaie en suffe beeld, het slechte imago, dat er bestaat van de ouderenzorg verbeteren. En wie wil er nou niet een ritje in een Canta winnen?

 

Het team bij het de infomarkt bij het eindevent in de Q-factory

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.