challenge updates

Traject 10

NOS Stories: Aan de slag met zelf nieuws maken! Hoe maak je nieuws dat jij en je vrienden interessant vinden, én dat betrouwbaar wordt gevonden?

#traject 10

Uit recent onderzoek van Motivaction blijkt dat het vertrouwen in nieuws onder jongvolwassenen (yes, dat zijn mensen die even oud zijn als jij en je groepsgenoten) het minst groot is. Maar waar dat door komt? Nepnieuws? Desinformatie? Of ligt het aan iets anders… 

Het team van NOS Stories wil heel graag jullie mening en advies over wat volgens jullie betrouwbaar nieuws is, en welke nieuwsonderwerpen/thema’s jij en je groepsgenoten interessant en belangrijk vinden.  

Daarom, [tromgeroffel]…. De vraag aan jullie!  

Challenge: ‘Hoe kan NOS Stories een nieuwsitem maken dat jij en je groepsgenoten interessant vindenén wat als betrouwbaar/te vertrouwen wordt gezien?’  

Hiervoor gaan jullie gaan zelf in huid van nieuwsmaker kruipen en een nieuwsitem bedenken en uitwerken. Online, voor op YouTube. En let op: hoe zorg je ervoor dat het item betrouwbaar is, en dat jouw leeftijdsgenoten zien dat jouw nieuwsitem feitelijk juist is? Dat JIJ betrouwbaar nieuws maakt?  

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.