challenge updates

Traject 05

“Ontwikkel een campagne waarmee je vmbo’ers warm maakt voor een mbo-opleiding in de bouw en techniek”

Tegenwoordig kan je geen krant meer open slaan zonder een artikel te lezen over de te korten aan personeel in de bouw en techniek. De grootste oorzaak hiervan is de afname in het aantal studenten met een opleiding in deze sector. Ze kiezen eerder voor andere mbo-opleidingen of kiezen er voor door te studeren in een andere sector. Waar ze in 2008 nog 4 klassen konden vullen, is dat in 2016 nog maar 1.

Tata Steel

#Bedrijven

Bouwmaat

#Bedrijven

Roza Bousie

#Peer coach

Melissa de Droog

#Peer coach

Yassine Nassiri

#Student

Diyar Wakkas

#Student

Luuk Haakman

#Student

Nina Uitendaal

#Student

Evie Warnaar

#Student

Darnel Kreeft

#Student

Teddy Van Diejen

#Student

Update #5 -

Het Eindevent

16 januari hebben alle studenten van Made by 020 hun oplossing mogen pitchen. Dit deden ze in de grote zaal van Q-Factory.  Zo ook het groepje wat zich bezig heeft gehouden met de challenge: “Ontwikkel een campagne waarmee je vmbo’ers warm maakt voor een mbo-opleiding in de bouw en techniek” Jullie hebben in de vorige update al kunnen lezen wat het idee was, maar hier nu ook een voorbeeld van het eindresultaat.

 

Update #4 -

Uitwerken oplossing

Met ons groepje zijn we bezig geweest met het vraagstuk hoe we vmbo’er enthousiast kunnen maken voor een opleiding in de bouw en techniek. Wij zijn aan de slag gegaan met het vormgeven van een campagne want “Wat je niet kent kun je ook niet kiezen” Stickers, vloggers en ervaringen delen zijn hierop ons antwoord. Geïnteresseerd? Kom dan naar onze presentatie bij het eind event!

 

Update #3 -

Netwerkgesprek Sungevity

Afgelopen maandag zijn wij langs geweest bij Sungevity. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in zonnepanelen en dus een rijke bron aan informatie voor ons!

 

Wij zijn de afgelopen weken vooral bezig geweest met het bedenken van innovatieve ideen en het zoeken naar inspiratiebronnen. Deze sessies zijn goed verlopen en nu is de tijd dan ook rijp om in contact te komen met het bedrijfsleven.

 

We werden bij binnenkomst hartelijk ontvangen en kregen meteen een rondleiding door het kantoor. Dit was erg indrukwekkend voor ons omdat het zo een groot kantoor is met veel verschillende afdelingen. Niet echt een plek waar je normaal komt als student. Erg opmerkelijk is dat Sungevity, niet alleen Nederlandse klanten heeft, maar ook internationale klanten. Daarom hebben zij ook afdelingen waar andere talen worden gesproken zoals Vlaams en Italiaans.

 

Na de rondleiding kregen we de ruimte om vragen te stellen. Deze vragen hebben wij tijdens onze brainstormsessies bedacht. We kregen erg goed inhoudelijke antwoorden terug die we kunnen gebruiken voor het oplossen van onze challenge.

 

Wij hebben genoten van het netwerkgesprek en vonden het een zeer waardevol bezoek! Volg ons op deze pagina!

 

Update #2 -

Netwerkgesprek VTI

De studenten zijn deze week op bezoek geweest bij Tata Steel. Zij mochten aanwezig zijn bij een evenement dat georganiseerd werd rondom het thema waar hun challenge over gaat.  Hoe zorgen wij ervoor dat meer VMBO’ers kiezen voor een opleiding in de bouw en techniek!  Ze hebben hier meer kunnen leren over wat hun challenge inhoud.

Update #1 -

Kick off

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.