challenge updates

Traject 5

“Ontwikkel een product waarmee bewoners van de Blauwvoetstraat in Nieuw-west enthousiast gemaakt worden om hun woning aan te sluiten op stadswarmte”

Het omschakelen van gaswarmte naar stadswarmte is voor veel huidige huurwoningen een hele klus. Er moet namelijk heel wat verbouwt worden in de huizen om stadswarmte mogelijk te maken. Deze verbouwingen kunnen tot wel 3 maanden duren. Je kan je vast wel voorstellen dat niet iedereen die in een huurwoning woont daar zin in heeft. Daarom is het van belang om de bewoners goed te informeren over deze veranderingen.

AFWC

#Bedrijven

NUON

#Bedrijven,

#Traject 5

Sophie van Opstal

#Peer coach

Elijah Alvares

#Peer coach,

#Traject 5

Kim Weernink

#Student,

#Traject 5

Fadia shhadeh

#Student,

#Traject 5

Giorgio Winter

#Student,

#Traject 5

Senna Dommershuizen

#Scholen,

#Student

Marieke Kramer

#Student,

#Traject 5

Lok Him Tang

#Student,

#Traject 5

Chiara Mans

#Student,

#Traject 5

Update #2 -

Groepsfoto Kick-Off

Update #1 - 06.11.2018

Op netwerkgesprek bij NUON

Wat is stadswarmte nou eigenlijk? En hoe je maak je mensen hiervoor enthousiast?

 

Afgelopen week is groep 5 op bezoek geweest bij NUON. Een straat warm maken voor stadwarmte is natuurlijk een uitdagende challenge. Daarvoor moet je eerst goed weten wat stadswarmte nou eigenlijk is! Daarvoor gingen de studenten op bezoek bij NUON,  de leverancier van onder andere stadwarmte. De ultieme kans om meer te leren over de challenge.

 

De studenten werden ontvangen in het hoofkantoor dat gevestigd is in Amsterdam – Zuidoost door projectmanager Jan Gijsbert. De studenten kregen een korte rondleiding en werden als exclusieve gasten ontvangen op de hoogste verdieping van het gebouw.

 

Na een korte introductie ging het netwerkgesprek van start. Projectmanager Jan Gijsbert, gaf de studenten een presentatie over de huidige ontwikkelingen betreft stadswarmte en de ervaringen die betrokken partijen hebben met deze duurzamere manier van verwarmen.

 

Zo vertelde hij dat stadswarmte afkomstig is van energiecentrales die tijdens het opwekken van energie veel warmte produceren. Voorheen ging al deze warmte verloren, maar door het toepassen van stadswarmte wordt deze warmte gebruikt voor het verwarmen van tienduizenden huizen en gebouwen. Jan Gijsbert, legde de studenten ook uit hoe je stadswarmte aanlegt en wat dat kan betekenen voor bewoners en hun omgeving.

 

De studenten hebben tijdens het netwerkgesprek veel uiteenlopende vragen gesteld om een goed beeld te kunnen creëren over stadswarmte en hun challenge. Aankomende weken gaan zij aan de slag met het voorbereiden op het volgende netwerkgesprek en het verwerken van de verkregen input in concrete punten.

 

Aan het eind van het netwerkgesprek hebben de studenten een rondleiding gehad door het hoofkantoor en hebben zij natuurlijk gevraagd aan Jan Gijsbert of ze hem mochten toevoegen op LinkedIn!

Vragen? Neem contact met ons op.

  • Accepteert u dat we uw ingediende informatie opslaan? Daarmee kunnen we reageren op uw vraag en uw registratie verwerken. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens. U kunt onze Privacy Tools gebruiken om toegang tot uw gegevens te krijgen.
Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.