challenge updates

Traject 14

Paradiso: Een tweedelige challenge!

#challenge, #traject 14

Paradiso is een begrip in Amsterdam dat al meer dan 50 jaar bestaat. Het is een poppodium waar veel mensen uit – en buiten – Amsterdam samenkomen om te genieten van verschillende soorten muziek. Paradiso wil een plek zijn voor alle Amsterdammers. 

 

Het is Paradiso opgevallen dat er te weinig jongeren aanwezig zijn bij de evenementen én op de werkvloer. Ze zien dat heel graag anders! Om dit probleem op te lossen zijn er twee dingen nodig:  

  1. De mbo- student moet Paradiso leren kennen 
  2. De mbo-student moet het leuk lijken om te werken bij deze bijzondere plek. 

Maar hoe doe je dat?  

 

Hierdoor hebben we gekozen voor niet één, maar twee challenges! 

De eerste challenge die vooral bedoeld is voor mbo-studenten die Paradiso nog niet kennen. Paradiso vraagt hen wat ze volgens de studenten moeten doen om dit poppodium bekend(er) te maken onder Amsterdamse mbo-studenten (zoals zichzelf en het groepje)? Bedenk iets om te organiseren voor mbo-studenten aan het begin van het schooljaar.
 

Bij deze challenge krijgen de studenten de kans om terug te denken aan de eerste weken van hun studieperiode. Wat misten ze zelf? Wat had bijgedragen aan de binding onder de studenten, maar ook met de stad Amsterdam én Paradiso?  

 

De tweede challenge is voor studenten die Paradiso wel al kennen:
Paradiso daagt de studenten uit om zich te plaatsen in de schoenen van de baas van Paradiso door te vragen: Wat kan de baas van Paradiso doen om ervoor te zorgen dat er meer jongeren bij Paradiso gaan werken, zoals bijvoorbeeld achter de bar, garderobe en ticketverkoop?  Wees creatief!
 

Het leuke is dat de studenten bij deze challenge vanuit hun eigen perspectief kunnen denken over hoe Paradiso juist hun eigen doelgroep kan aanspreken! En wie weet houden ze er zelf wel een baan aan over 😉. 

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.