challenge updates

Traject 14

Rijksmuseum: Hoe maak je mentale gezondheid bespreekbaar in het Rijksmuseum?

#challenge, #traject 14

Het Rijksmuseum, de trots van Amsterdam. Je vindt er de wereldberoemde Nachtwacht en duizenden andere kunstwerken. Jaarlijks komen er miljoenen(!) bezoekers over de vloer. Kunst is goed voor creativiteit, maar wist je dat het ook goed is voor je mentale gezondheid? 

 

Uit onderzoek blijkt dat kunst allerlei positieve effecten heeft op hoe we ons mentaal voelen. Het is zelfs bewezen dat een bezoek aan een museum goed is voor de mentale gezondheid!  

 

Na geïnspireerd te worden door andere landen, waar je met een doktersbriefje gratis(!) naar het museum kan, en andere initiatieven van musea, willen ze er graag zelf mee aan de slag. Het Rijksmuseum heeft al verschillende programma’s ondernomen, maar vraagt zich af hoe een programma voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar eruit zou moeten zien.  

 

Daaruit is de volgende challenge gevloeid: Hoe kan het Rijksmuseum een steentje bijdragen aan het bespreekbaar maken van mentale gezondheid onder deze groep studenten?  Bedenk een activiteit, programma of product waarmee mentale gezondheid onder jongeren bespreekbaar wordt in het Rijksmuseum.  
 

De studenten gaan aan de slag met het bedenken van een programma dat georganiseerd kan worden in het Rijkmuseum. Ze hebben veel creatieve vrijheid in hoe dit programma eruit komt te zien. 


Een heel mooi doel! Door zelf te gaan ontdekken wat voor invloed kunst heeft op hun eigen mentale gezondheid én hoe de studenten worden gemotiveerd om kwetsbare gesprekken te voeren, wordt het een bijzonder betekenisvolle challenge.  

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.