challenge updates

Rooftop Revolution: De daken op!

#traject 11

Challenge 1: Rooftop Revolution 

 

Hoe vaak ben jij op een dak te vinden? Waarschijnlijk niet zo vaak! Best jammer, want er ligt ruimte voor heel veel moois! Dat is precies dan ook de droom van Rooftop Revolution: dat mensen anders gaan denken over de waarde van daken. Wist je dat er in Nederland meer dan 400 km2 aan plat dak is? Dat zijn zo’n 60.000 voetbalvelden! En op heel veel van die daken kunnen we nieuwe mooie dingen maken! Rooftop Revolution vindt dat we wat moeten doen met die daken en dat er in ieder geval veel meer groene daken moeten komen in Nederlandse steden. Wat dacht je van een moestuin, een daktuin, of zelfs een heel park? 

 

Maar je zou ook kunnen sporten op een dak, elkaar kunnen ontmoeten in een dakrestaurant, of naar een voorstelling gaan op grote hoogte. Verder kan je op daken energie opwekken met zonnepanelen, of regenwater opslaan, en dat is weer goed en gezond voor de toekomst van de aarde. En eerlijk is eerlijk: groene daken zien er toch veel leuker uit! Weg met de puntdaken, en welkom platte groene levendige daken! 

 

In de grote steden, zoals Amsterdam, heeft niet iedereen een eigen dak. Vaak wonen er meerdere gezinnen in een pand met verschillende appartementen. Logisch dat niet iedereen bezig is met het dak. En soms is het dak ook niet van jou, maar van een verhuurder, of een school, of een gemeente. En die weten misschien nog helemaal niet wat er allemaal kan op een dak, Maar dat zou wel moeten volgens Rooftop Revolution! 

 

Iedereen – en in het bijzonder de jongere generatie – zou zich bewust moeten zijn van de mogelijkheden van het dak.  

 

Maar wat is nou de challenge? 

 

Challenge: De studenten mogen manieren voor Amsterdammers verzinnen waardoor ze gaan nadenken over het anders gebruiken van daken. Namelijk dat ze het dak kunnen gebruiken voor: (1) groen, bloemen, planten, of zelfs bomen (biodiversiteit), en ook (2) ontmoeting en (3) sporten (recreatie). Rooftop Revolution zou graag willen dat jullie in ieder geval vanuit de jonge Amsterdammers zouden willen nadenken. Het helpt om te bedenken hoe zou je jezelf en je vrienden bewuster zou kunnen maken? En áls het lukt: hoe zouden middelbare scholieren, of ouders, opa’s en oma’s bewuster kunnen worden? Denk hier out of the box, je mag creatief zijn! Hoe zou je de stad Amsterdam (en misschien wel daken?) in kunnen zetten om dit te doen?  

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.