Nieuws

Een kijkje in de netwerkgesprekken van traject 6

Tijdens traject 6 zijn de deelnemers weer bij veel verschillende bedrijven op netwerkgesprek geweest. In dit overzicht leest u de leukste, opmerkelijkste en inspirerende weetjes over de gesprekken en de teams.

Team 1: “Op welke manier kun je jongeren enthousiasmeren om de MBO Card te gebruiken?”

 

Op gesprek bij CJP en Ziggo Dome.
Bij het netwerkgesprek van CJP kwam een van de studenten er bijvoorbeeld achter dat je met de MBO card ook naar het International Film Festival in Rotterdam kan gaan en hij gaat daar zeker een kijkje nemen! Bij de Ziggo Dome kreeg het team een uitgebreide rondleiding, waarbij ze ook de lichtinstallaties op 30 meter hoogte bekeken! Ze hebben hier verder gebrainstormd over hoe je evenement het beste kunt promoten.

 

Team 2: Hoe zorg je ervoor dat startende mbo-studenten kiezen voor een baan in de ouderenzorg?

 

Op gesprek bij Cordaan en Tata-Steel.
Cordaan is een van de grootste zorginstellingen in Amsterdam. Tijdens het gesprek kwam dit team veel te weten over de schrijnende tekorten in de zorg, maar hoorde ze ook wat ouderen werk nu precies zo leuk maakt, ook zeker voor jongeren! Bij Tata Steel was een van de studenten zo enthousiast over het bedrijf dat hij zichzelf daar later wel zag werken. Na het netwerkgesprek schreef hij een berichtje op zijn eigen LinkedIn, een recruiter van Tata Steel zag dat en nodigen hem uit om in de toekomst stage te komen lopen!

 

Team 3: Hoe zou een museum er volgens jou in de toekomst uitzien om een belangrijke plek in de stad te zijn voor jongeren? 

 

Op gesprek bij Stedelijk Museum /Q-factory.
Dit team zat in een prachtige vergaderruimte van het Stedelijk museum en werden ontvangen door Maren Siebert (hoofd educatie) en Ronald van Weegen (general manager). Ze werden hartelijk ontvangen en kwamen erachter dat een museum toch niet zo’n saaie boel is als gedacht.

 

Fun fact: Dit team kreeg tijdens de kick-off rode mapjes met informatie over hun challenge, tijdens het gehele traject hebben ze dit vast gehouden. Ze kochten zelfs speciaal rode A3-vellen om hun leerdoelen op te schrijven!

Team 4:  “Bedenk een oplossing voor de mismatch tussen jongeren en grote retail bedrijven” 

 

Op netwerkgesprek bij Blokker.
Studenten vinden het vooral belangrijk dat er een fijne werksfeer heerst, dat ze in een hecht team werken en dat er doorgroeimogelijkheden zijn. ”Ik had écht niet verwacht dat Blokker zo leuk zou zijn!” riep Jomar nadat ze het hoofdkantoor uitliepen. Dat waren de andere studenten wel met hem eens. Behalve Yara, zij wist al dat Blokker zo’n leuke organisatie was, omdat ze er sinds december zelf werkt.

 

Team 5: “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de Amsterdamse toerismesector duurzamer wordt?”

 

Op netwerkgesprek bij Boatamsterdam.com
Het tweede netwerkgesprek stond gepland bij Boatamsterdam.com, een rederij die alleen vaart met elektrische rondvaartboten. Ze waren erg onder de indruk van het bedrijf en hun duurzaamheidsfocus. Maar het team bleef ook kritisch en zag nog ruimte voor verbetering. Na het gesprek mochten ze zelf een rondje meevaren op een van de elektrische boten!

 

Team 6: “Bedenk voor woningcorporaties een creatieve oplossing om huurders tijdelijk te huisvesten als hun woning verduurzaamd wordt.”

 

Op netwerkgesprek bij AFWC.

Tijdens het netwerkgesprek bij het AFWC zijn ze meegenomen in de plannen die Amsterdam heeft voor het verduurzamen van huishoudens. Als eerste stad ter wereld wil Amsterdam mensen in een volledig gasvrij woongebied laten leven.

 

Bedenk een creatieve oplossing voor woningbouwcoöperaties om tijdelijke woonruimte aan te bieden waar huurders kunnen wonen als hun woning verbouwd wordt.

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.