Made by 020 is van start

Geslaagde online Kick-off!

Vorige week woensdag zijn we van start gegaan met het 9e traject van Made by 020! De komende 8 weken nemen 70 mbo-studenten deel aan hét talent en-ontwikkelingsprogramma van Amsterdam. 

In tegenstelling tot eerdere jaren vindt de 9e editie online plaats. Mbo-studenten van verschillende opleidingen, leerjaren en niveaus in Amsterdam kwamen samen en leerden hun groep en peer coach kennen. De eerste samenkomst was een groot succes. Zo waren er twee sprekers die de studenten meer vertelde over hoe zij hun succes hebben bereikt. Niemand minder dan Mourad el Moussati, oprichter Sollicitatiemarkt.nl, ging met de studenten in gesprek over wat succesvol zijn voor hem betekent. In zijn presentatie gaf hij vooral aan dat het belangrijk is om ‘uit je comfortzone te stappen’ en te netwerken!

 

Ook Thomas Blekman, co-founder & decaan Global School for Entrepreneurship, was aanwezig bij de Kick-off. Hij vertelde meer over de oprichter zijn praktijkgerichte school voor ondernemerschap en gaf een introductie op het thema van deze editie Made by 020 namelijk ‘digitale transformatie’.  Thomas heeft de studenten voornamelijk inzicht gegeven in het starten van een eigen onderneming en hoe hierbij gebruik te maken van laagdrempelige digitale technologie. Je kunt met tools als NoCode 3.0, Shopify en dropsource direct aan de slag.

 

Naast deze inspirerende sprekers is ook de challengehouder geïntroduceerd aan de studenten. Deze uiteraard gekoppeld aan het thema ‘digitale transformatie’. De challengehouder I.AMDIGITAL vindt bewustwording van het hebben en blijven ontwikkelen van digitale skills erg belangrijk. De mbo-student treedt binnenkort toe tot de arbeidsmarkt. Deze digitale skills zijn voor hen belangrijk en ook om deze over te brengen aan hun toekomstige collega’s. Hier zal de challenge zich op gaan focussen. Deze onthullen we in week 3.

 

Al met al was de Kick-off een geslaagde avond! Aanstaande woensdag komen we weer online samen en krijgen de studenten de echte kennismaking het thema digitale transformatie (technologie, data en digitale skills) en een workshop netwerken!

 

Wil je op de hoogte blijven? Er komen wekelijkse updates op de website en Instagram, dus blijf ons volgen! Onze laatste LinkedIn-post nog niet gelezen? Check het hier

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.