Nieuws

Het eindevent was een succes!!

Na acht weken vol leerzame workshops, inspirerende sprekers en creatieve brainstormsessies is er een einde gekomen aan het 9e traject van Made by 020; hét talentontwikkelingstraject voor gemotiveerde Mbo-studenten in Amsterdam. Het thema van dit traject: de digitale transformatie!

Aan het begin van het traject kregen de deelnemers een maatschappelijk vraagstuk voorgelegd, wat wij noemen een challenge. De opdrachtgever was I.AMDIGITAL, die professionals klaarstoomt voor de digitale transformatie. De opdracht: maak ouders/familie, studenten en docenten digital ready. Ieder groepje kreeg een eigen doelgroep toegewezen.

Alle groepen zijn ondersteund door een inspirerende peercoach. De peer methodiek blijkt keer op keer succesvol, met name binnen de onderwijsprojecten. De coaches staan tijdens en buiten de wekelijkse bijeenkomst klaar voor hun groepje, geven advies, bewaken ieders persoonlijke leerdoelen en fungeren als inspiratiepersoon en rolmodel. Ook dit traject wisten we een 9-tal geweldige coaches te betrekken, ieder met hun eigen verhalen die ze graag deelde met de studenten.

 

Na kennis gemaakt te hebben met elkaar en de opdrachtgever gingen de deelnemers druk aan de slag met het vraagstuk. Wie is onze doelgroep? Hoe maken we ze digitaal ready? En wat is ons plan van aanpak? Om de studenten te helpen bij het vormgeven van een passende oplossing zijn meerdere sprekers en bedrijven online langsgekomen voor workshops en creatieve sessies. Zo vertelde BKB over succesvol campagne voeren, gaf Rebecca Trouwee een workshop pitchen en verraste Martijn Aslander de deelnemers met een unieke blik op ondernemen. Creatieve bureaus Tosti Creative, Natwerk en Limelights kwamen langs om creatief te brainstormen en gaf I.AMDIGITAL positieve feedback op de pitches van ieder groepje. Dit is een kleine greep uit tal van bedrijven, personen en instanties die hun expertise deelde met de leergierige studenten.

 

En daar waren we dan; week 8. Tijd voor ieder groepje om hun ideeën te presenteren aan de opdrachtgever. De meest creatieve oplossingen kwamen voorbij, van apps en quizzen tot social mediacampagnes en online lezingen. De trots was zichtbaar op de gezichten van de challengehouder en betrokken bedrijven. De creativiteit en originaliteit van MBO-ers waren zoals ieder traject van grote waarden. Ondanks een volledig online-programma een overwinning voor de studenten van Made by 020!

 

In deze bijzondere tijden zijn wij enorm trots op de inzet van Team Made by, die het programma geheel wist te vertalen naar een online traject. We zijn alle betrokken bedrijven dankbaar voor hun tijd en bijdrage aan de ontwikkeling van de studenten. Juist in deze tijd is het van groot belang dat onze jongvolwassenen die een praktische opleiding volgens de kans krijgen te werken aan hun persoonlijke vaardigheden ter voorbereiding van de steeds digitaler wordende arbeidsmarkt.

 

Op naar traject 10! Stay tuned.

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.