Nieuws

IBM bedrijfsbezoek, alles over Design Thinking!

Het einde is in zicht! De studenten staan in de startblokken om hun oplossingen te presenteren aan de opdrachtgever: I.AMDIGITAL. Maar eerst was het deze week tijd voor een online-bedrijfsbezoek bij IBM; het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld. Het verhaal van IBM sluit perfect aan bij het thema ‘digitale transformatie.’

IBM is een internationale organisatie die alles kan vertellen over de laatste technologische ontwikkelingen. Zo creëerde ze bijvoorbeeld een schaakrobot. Deze robot, die nog niet kon schaken, kon binnen vier uur beter schaken dan de beste schaker ter wereld. IBM helpt scholieren met hun skills door het platform genaamd P-TECH: een wereldwijd onderwijsmodel dat studenten over de hele wereld de mogelijkheid biedt om vaardigheden en competenties te ontwikkelen.

 

Vincent Vijn heeft de studenten meegenomen in het proces van Design Thinking. Vincent is Design Lead bij IBM en wil maar één ding: gebruikers blij maken! Hij kijkt naar hoe een interface werkt, of de user zijn weg kan vinden en hoe dit door Design verbetert kan worden.

 

Design Thinking is een module die de studenten via P-TECH hebben kunnen volgen. Dit hebben de studenten op een interactieve manier toegepast door elkaar in duo’s te interviewen over hun ochtendroutines. De opdracht was om echt na te denken over wat ze fijn vinden en waar ze tegenaan lopen. Vervolgens hebben ze, door middel van Design Thinking, een oplossing bedacht en elkaars ochtendroutine kunnen verbeteren.

 

De theoretische stappen verwerken de studenten in hun eigen oplossingen voor de challenge. Er is nog een week om alle ideeën te optimaliseren en te verwerken in een mooie complete presentatie!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.