Verslag week 1: Kick-Off Traject 5

Kick-Off traject 5!

Op 9 oktober is alweer het vijfde traject van Made by 020 begonnen: de Kick-Off was nergens minder dan in de Q-factory!

In de recent vernieuwde grote zaal kwamen rond de 50 gemotiveerde mbo-studenten over de vloer. Er heerste bij binnenkomst een relaxte sfeer, deelnemers kwamen individueel of in groepjes binnen en maakte voor het eerst kennis met elkaar en de peer coaches die hen de komende 12 weken begeleiden.

 

De avond begon met een opening en een welkomstwoord door Rutger van der Veen, projectmedewerker van Made by 020. Ook sprak de General Manager van Q-Factory Alan Luring de studenten toe.  Alan belichte meteen een belangrijk element uit Made by 020: netwerken! Voor studenten van Made by 020 zijn er allerlei vette stage mogelijkheden bij Q-Factory.

 

Na een korte toelichting van het programma was het moment daar en werden de challenges onthult. De challenges zijn zeer verschillend. Zo zal een team zich bezig gaan houden met de vraag hoe grote evenementen duurzamer worden. Een  ander team gaat  zich bezig houden met de energie transitie en gaan zij bedenken hoe bewoners van een Amsterdamse wijk enthousiast worden om over te gaan op stadswarmte.

 

Na de onthulling van de challenges werd Sanne van Waarden (beleidsmedewerker Gemeente Amsterdam) geïnterviewd door oud-deelneemster Hind Massouri. Sanne benadrukte hoe belangrijk mbo-studenten zijn voor de gemeente Amsterdam. Hind eindigde het interview dapper en vroeg of ze Sanne mocht toevoegen aan haar LinkedIn. Een mooi netwerkmoment in de praktijk!

 

 

Aan het eind van het plenaire gedeelte stond er nog een spreker op het programma: Mourad El Moussati. Als de nieuwe lichting Made-by’ers nog niet genoeg gemotiveerd waren, dan was daar na de speech van Mourad geen ontkomen meer aan. De vierentwintig jarige ondernemer en specialist op het gebied van videosolliciteren, gaaf een inspirerende speech over het belang van investeren in jezelf en een ondernemende houding aannemen. Precies wat de studenten doen bij Made by 020!

 

Na deze gezamenlijke opening gingen de studenten zelf aan de slag. De studenten kregen tijdens de Kick-off ook de kans om een professionele LinkedIn foto te laten maken. Kortom het 3de jaar Made by 020 is goed van start gegaan! Blijf op de hoogte van deze groep enthousiaste en gemotiveerde studenten via onze website en sociale media

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.