Nieuws

Pitchen aan de challengehouder!

Gister was de avond waar de studenten de afgelopen weken naar toe hebben gewerkt; de tussentijdse pitches aan de challengehouder I.AMDIGITAL! Iris Koolen en Su Yin Timp-Gan, oprichters van I.AMDIGITAL, hebben aandachtig geluisterd naar alle ideeën van de studenten.

Om jullie geheugen op te frissen.. de studenten werken aan een vraagstuk van I.AMDIGITAL om hen te adviseren op het volgende vraagstuk: ‘’Bedenk een creatieve oplossing om mbo-studenten, docenten en ouders/familie te stimuleren DIGITAL READY te worden’’. Alle groepen hebben zich de afgelopen weken verdiept in het thema ‘digitalisering’ door te luisteren naar inspirerende sprekers. Ook zijn er workshops en creatieve sessies gevolgd. De combinatie van sprekers, workshops, creatieve sessies en de input van de studenten zelf natuurlijk heeft mooie ideeën opgeleverd!

 

Er zijn al meerdere toffe ideeën naar voren gekomen. Zo hebben de groepjes plannen om verschillende apps te ontwikkelen die bijdragen aan bijscholing over het thema digitalisering, er zijn ideeën om enquêtes te bouwen om af te nemen onder de doelgroep en vanuit daar wordt een maatwerk programma opgesteld om voor bewustwording en groei digitale skills te zorgen. Tot slot zijn er nog ideeën om door middel van video opnames en advertenties doelgroepen te bereiken via (sociale) mediacampagnes. Genoeg oplossingen!

 

Over twee weken, op 16 december, is het eindevent met de eindpresentaties! Gister was het moment voor studenten om met trots hun harde werk te pitchen en voor de challengehouders om feedback te geven. Aan de hand van deze feedback werken de studenten de komende twee weken verder om tot een onwijs gave eindpresentatie te komen.

 

Iris en Su Yin kwamen met goeie feedback voor de studenten! Ze hebben de studenten vooral getriggerd om vooruit te kijken. Door in de toekomst te kijken van je eigen werkveld kan er meer inzicht komen in oplossingen die dan nodig zijn. ‘Wat gebeurt er in jouw sector op het gebied van digitalisatie, skills en data over 5 tot 10 jaar’.

 

Naast de pitches stond er gister ook iets anders op de planning, namelijk de complimentendouche! Een belangrijk onderdeel uit het Made by 020 traject. Het is niet altijd even makkelijk om complimenten te geven, en als we eerlijk zijn is het soms nog moeilijker om complimenten te ontvangen. De groepen zijn al zes weken samen en voor de groepsbinding is het dan tijd om samen lekker ongemakkelijk te worden, en dat is gelukt!

 

Op naar hét eindevent, wij kunnen niet wachten!

 

Stay tuned!!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.