Nieuws

Kick Off voorjaar 2018

Na drie succesvolle trajecten is Made by 020 terug! Op 7 maart werd alweer het vierde traject feestelijk afgetrapt in de Stadgenoot.

Op deze regenachtige woensdagavond kwamen er 64 kersverse deelnemers voor het eerst bijeen om voor het eerst met hun groepjes en peer coaches kennis te maken. Tijdens de inloop was er een overvloed aan lekkere ‘bites’ en verfrissende drankjes aanwezig en werden er Made by 020 goodiebags uitgedeeld.

 

De studenten werden allereerst welkom geheten door Lisette Reuvers, projectmedewerker van Made by 020. Zij nam de studenten nogmaals kort mee door het programma van de komende 12 weken en onthulde de challenges. Zo zal een groepje zich bezig gaan houden met de vraag hoe we de steeds drukker wordende stad leefbaar kunnen houden. Anderzijds zullen twee groepjes zich bezighouden met het bevorderen van de verbinding tussen buurtbewoners en kwetsbare mensen (statushouders en mensen met psychische problematiek). Erg relevant voor de studenten is de challenge over hoe we ervoor kunnen zorgen dat Amsterdamse bedrijven en mbo-studenten elkaar beter kunnen vinden. Tenslotte gaat de laatste challenge over hoe we Amsterdamse culturele instellingen voor alle Amsterdammers toegankelijk maken.

 

Hierna werd wethouder van onderwijs Simone Kukenheim geïnterviewd door oud-deelneemster Maaike van Zalinge. Uit dit interview kwam naar voren hoe belangrijk mbo-studenten voor de gemeente Amsterdam zijn en dat de studenten niet bang moeten zijn om professionals te benaderen om bijvoorbeeld een dagje mee te lopen. Een moedige student pakte zijn kans en vroeg daarop of hij een dag met wethouder Kukenheim mee mocht lopen. Dit belooft veel voor de verdere netwerkmomenten binnen dit traject! Hierna heeft oud-deelnemer, en tevens Made by 020 ambassadeur, Hassan Jwad de nieuwe deelnemers over zijn ervaringen verteld en de studenten veel succes gewenst.

Na deze gezamenlijke opening was het dan eindelijk tijd voor de studenten om met hun peer coaches samen te komen en te horen aan welke challenge ze gaan werken. Terwijl de groepjes elkaar beter leerden kennen, kregen de studenten ook de kans om een professionele LinkedIn foto te laten maken. Om half 9 kwam het einde van de eerste bijeenkomst van het vierde traject Made by 020 alweer in zicht en werden de afspraken voor de eerste bijeenkomst kortgesloten. Wij zijn ontzettend benieuwd met wat voor oplossingen de studenten dit traject zullen komen!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.