Wat is Made By 020?

Made by 020 is een persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor gemotiveerde mbo-studenten uit Amsterdam.

Door Made by 020 leren studenten belangrijke vaardigheden zoals ondernemerschap, samenwerken, creativiteit, communiceren, leiderschap en kritisch denken. Ze komen online in contact met bedrijven en bouwen daardoor een groot professioneel netwerk op. Daarnaast leren ze belangrijke lessen door in een team samen te werken met bedrijven aan maatschappelijke oplossingen voor bestaande problemen. Zo leveren de studenten met hun  ideeën en oplossingen een bijdrage aan de stad Amsterdam. Met het programma willen we mbo-studenten inspireren. We laten ze ontdekken wat ze echt leuk vinden en geven ze meer zelfvertrouwen.

 

 

Lees meerVerbergen

Challenge Oplossen

Tijdens Made by 020 lossen de deelnemers een challenge op, een maatschappelijke uitdaging. Dit kan van alles zijn, zoals het verbeteren van de veiligheid in de buurt of bedrijven motiveren om meer werknemers met een diverse achtergrond aan te nemen. De challenges bedenken we samen met studenten en het Amsterdams bedrijfsleven.

Teams

Ze doen dit uiteraard niet alleen. Tijdens Made by 020 werken de deelnemers online samen in een team van talentvolle mbo-studenten van verschillende opleidingen, verschillende leerjaren en verschillende niveau’s, van roc’s en vakscholen door de hele stad.

Bedrijven

Om een goede oplossing voor de challenge te bedenken gaan de teams online op netwerkgesprekken bij bedrijven en organisaties. Door in gesprek te gaan met professionals winnen ze informatie in over de challenge en bouwen ze tegelijkertijd een professioneel netwerk op.

Peer Coaches

De teams worden begeleid door een peer coach. Een peer coach is iemand die de deelnemers helpt met het oplossen van de challenge, ze ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling en samen met hen persoonlijke doelen opstelt. De peer coaches hebben vaak zelf een mbo-achtergronden en zijn soms zelfs eerder deelnemer geweest in het programma.

Skills

Tijdens het traject volgen de deelnemers ook online workshops bij bedrijven. In deze workshops leren ze allerlei skills, zoals netwerken, communiceren, presenteren en samenwerken. Deze skills kunnen worden toegepast tijdens het traject maar zijn ook nuttig voor later!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.