Nieuws

Workshop netwerken bij Fronteer en House of Watt

Hoe gaat netwerken precies in zijn werk? En wat houdt het in als netwerken je werk is?

In de tweede week van traject 6 staat in het teken van een netwerken. Alle deelnemers kregen een netwerkworkshop en werden klaargestoomd voor de netwerkgesprekken van volgende week. Elk groepje gaat in gesprek met het bedrijf van hun eigen challenge, maar hoe pak je zo iets professioneel aan?

 

Op maandagavond verzamelde drie teams zich bij House of Watt: de work, eat en play ontmoetingsplek van Amsterdam oost.  De andere drie teams gingen dinsdagavond langs bij Fronteer: een gaaf creatief en strategisch bureau in Amsterdam Noord, waar netwerken de orde van de dag is!

 

De teams bij House of Watt trapte af door antwoord te geven op de vraag: “netwerken is voor mij?” Meer dan de helft gaf aan dat netwerken is “zoveel mogelijk mensen kennen”. Voor ongeveer een kwart is netwerken “een manier om aan een baan te komen.” Maar ook een klein deel gaf toe er nog niet mee bezig te zijn. Netwerken wordt door sommige van de deelnemers gezien als alleen iets wat aan werk gerelateerd is. Nog niet bijvoorbeeld het via via helpen van een vriend(in) aan een festivalkaartje.

 

Ook aan de teams die bij Fronteer werd deze vraag voorgelegd. Via de one-hand en two-handshake methode werd dit uitgelegd. Netwerken is een dagelijkse bezigheid en binnen een netwerk zitten juist ook familie en vrienden.

 

Na het inhoudelijke deel was het tijd voor het Made by 020 wensenspel. Iedereen schrijft zijn grote wens op. Bijvoorbeeld “ik wil een keer een dag mee lopen met de mobiele Eenheid van de Politie.” Daarna bekijken de deelnemers elkaars wensen en kijken hoe hun eigen netwerk daarbij kan helpen. En geloof het of niet maar de Made by 020 deelnemers hebben al een heel rijk netwerk!

 

Tot slot gingen beide avonden over het verzilveren van het netwerk. Daarvoor kregen de deelnemers nog de nodige tips en tricks. Zoals het zichtbaar zijn op LinkedIn! Benieuwd wie er de komende tijd connecties gaan maken, wordt vervolgd!

Vragen? Neem contact met ons op.

  • Accepteert u dat we uw ingediende informatie opslaan? Daarmee kunnen we reageren op uw vraag en uw registratie verwerken. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens. U kunt onze Privacy Tools gebruiken om toegang tot uw gegevens te krijgen.
Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.