challenge updates

Traject 04

Hoe zorgen we ervoor dat culturele instellingen toegankelijk zijn voor alle inwoners van Amsterdam?

#challenge, #cultuur2

Amsterdam is een ontzettend mooie stad die veel te bieden heeft, maar dit maak Amsterdam ook populair. Hierdoor wordt de stad steeds drukker, stijgen de huizenprijzen en neemt de woningnood toe. De openheid van de stad Amsterdam is altijd een kracht geweest, hoe zorgen we ervoor dat dit ook zo blijft?

Chloë Tzintzoglou

#Student

Sofie Krijgsman

#Student

Max Nagel

#Student

Rosa Kosto

#Student

Roy van Verseveld

#Student

Mats Stam

#Student

Hugo Krijgsman

#Student

Louen Buurman

#Student

Jowy Tiggeler

#Student

Manon Oldenburg

#Student

Daphne Gunther

#Student

Celine Beers

#Student

Kayleigh de Vos

#Peer coach

Laura Molsbergen

#Peer coach

Jerom Waard

Update #5 - 31.05.2018

Oplossing challenge #2

De studenten van het team van peer coaches Laura en Nander hebben de ‘museumkaart’ ontworpen als oplossing, genaamd Musea op de Kaart. Ze hebben een website gebouwd met daarop per opleidingsrichting relevante culturele instellingen. Door hun zelfontworpen iconen per sector, kun je nu makkelijk terugvinden welke musea je wellicht interessant vind. Op deze manier wordt de drempel lager voor studenten en jongeren om naar musea te gaan, omdat het makkelijker te vinden is wat aansluit bij je interesses.  Musea op de Kaart is daarnaast ook ontzettend relevant voor het maken van een studiekeuze! Musea kunnen je namelijk helpen uit te vinden wat je interessant vind! Ga je bijvoorbeeld naar een mode museum en kom je laaiend enthousiast thuis? Dan is een opleiding in de mode-richting wellicht iets voor jou! De website van Musea op de Kaart vind je hier!

 

De studenten zijn nog op zoek naar iemand die hen kan helpen met het uitwerken van de kaart. Bent of kent u iemand die dit team hierbij kan helpen? Mail dan naar hello@madeby020.nl

Een overzicht van de opleidingsrichtingen met bijbehorende iconen

Update #4 - 31.05.2018

Oplossing challenge #1

De oplossing van het team van peer coaches Kayleigh & Enrico zijn de zogenaamde ‘Blindboxen’. Bij beroemde schilderijen of andere kunstwerken kan zo’n Blindbox worden gemaakt. Dit is voornamelijk bedoeld voor slechtzienden en blinden, zodat ook zij, ondanks hun beperking, van kunst kunnen genieten. Dit concept kan worden gecombineerd met workshops voor schoolklassen, waarbij jongeren zelf zo’n Blindbox bij een kunstwerk maken. Zo gaan ze actief aan de slag met kunst en de interpretatie ervan. Met deze oplossing worden (kunst)musea voor zowel jongeren als voor blinden/slechtzienden toegankelijker gemaakt.

Update #3 - 17.04.2018

Bezoek aan het Stedelijk Museum Amsterdam

De studenten die zich bezighouden met de toegankelijkheidschallege zijn vorige week langs geweest bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Hun ambitie is om elke inwoner van Amsterdam – ongeacht leeftijd, culturele en maatschappelijke achtergrond, gender of beperking, in welke vorm dan ook – te interesseren voor de verschillende Amsterdamse musea.

Groepsfoto op het dak van het Stedelijk Museum Amsterdam

Update #2 - 18.03.2018

Studenten op bezoek bij De Balie

De studenten zijn vandaag langs geweest bij de Balie. De Balie is het podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur aan het Leidseplein in Amsterdam. In meer dan dertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten en (kunst)projecten. Zij bespraken hier hoe ze ervoor kunnen zorgen dat culturele instellingen toegankelijk zijn voor alle inwoners van Amsterdam. Ook kregen de studenten een korte rondleiding waarna ze gratis mochten aansluiten bij een lezing.

De Balie©

Update #1 - 20.03.2018

Pakhuis de Zwijger in gesprek met studenten

Pakhuis de Zwijger is een unieke culturele organisatie die sinds de deuren in 2006 werden geopend is uitgegroeid tot hét onafhankelijke platform van en voor de stad Amsterdam. De studenten kregen een rondleiding door het gebouw en kwamen er zo achter dat Pakhuis de Zwijger ook campagne gerelateerde werkzaamheden heeft. Dit vonden de studenten super tof omdat ze zelf ook bezig zijn met het ontwikkelen van een campagne. Na het gesprek hebben de studenten ook de mogelijkheid gekregen om tijdens het avond eten te netwerken met het personeel!

 

Pakhuis de Zwijger©

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.