Programma

Samen met professionals uit het Amsterdamse bedrijfsleven werk je in kleine teams drie maanden, op een vaste avond in de week, aan challenges die de stad mooier maken.

Ben jij...

benieuwd naar het programma voor traject vijf? Kijk dan snel naar de timeline hieronder.

Lees meerVerbergen

Week 1: Kick-off

Op deze startbijeenkomst wordt het project feestelijk afgetrapt en ontmoeten de studenten, de peer coaches en de bedrijven/organisaties elkaar voor het eerst. Er zal een inspirerende spreker aanwezig zijn om de studenten en bedrijven welkom te heten. Daarnaast kunnen de studenten een professionele foto voor o.a. Linkedin laten maken en gaan voor het eerst aan de slag met de challenges.

 

Week 2: Eerste groepsbijeenkomst

De tweede week van Made by 020 staat in het teken van een begin maken met de challenge en het voorbereiden van de weken erna. De studenten gaan brainstormen over de onderliggende problemen van hun challenge, vragen bedenken voor het netwerkgesprek en nadenken over hoe ze het onderzoek vorm gaan geven.

Week 3: Eerste netwerkgesprek

Nu gaan de teams voor het eerst op bezoek bij een bedrijf of organisatie die expertise heeft over de challenge. Ze ontmoeten medewerkers van het bedrijf en breiden zo hun netwerk uit.

Week 4: Tweede groepsbijeenkomst

In deze week gaan de deelnemers onderzoek doen. De studenten kunnen online onderzoek doen, een vragenlijst afnemen of de doelgroep van hun challenge onderzoeken.

Week 5: Eerste workshopweek

Het is in deze week tijd voor de eerste workshop bij een bedrijf of organisatie. Deze workshop staat in het teken van het ontwikkelen van de talenten en vaardigheden van de studenten.

Week 6: Derde groepsbijeenkomst

Het is nu aan de deelnemers om  informatie op te halen en te verweken.  In deze week bedenken de teams ook welke richting ze opgaan met het oplossen van de challenge. Ook bereiden de teams de gesprekken voor het gesprek van de volgende week voor.

Week 7: Tweede netwerkgesprek

Week zeven is de week van het tweede netwerkgesprek. Bij dat bezoek kunnen de teams hun inzichten delen en kijken of de bedrijven of organisaties feedback hebben. Ook kunnen de teams nog aanvullende informatie over de challenge inwinnen.

Week 8: Vierde groepsbijeenkomst

Tijdens deze groepsbijeenkomst bundelen de deelnemers alle informatie en bedenken op basis daarvan de oplossing voor de challenge.

Week 9: Tweede workshopweek

De tweede workshop bij een bedrijf staat in het teken van persoonlijke skills die ook bruikbaar zijn tijdens het oplossen van de challenge, denk hierbij bijvoorbeeld aan een workshop presenteren of vormgeving.

Week 10: Vijfde groepsbijeenkomst

In deze week kunnen de teams verder werken aan het uitwerken of uitvoeren van de oplossing.

Week 11: Zesde groepsbijeenkomst

Welnu leggen de teams de laatste loodjes aan de oplossing en denken ze na over hoe zij hun oplossing willen presenteren op het eindevent.

Elk team wordt ook aan een presentatiecoach gekoppeld, die waar nodig ondersteunt en adviseert.

Week 12: Eindevent

Het eindevent is de feestelijke afsluiting van Made by 020. Alle teams presenteren hun oplossingen aan de aanwezige bedrijven, ouders en medestudenten en delen hun ervaringen.

De avond wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat van deelname en aansluitend een borrel

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.