Nieuws

#5 – Let’s present! 

Deze week was het zover voor veel studenten: dé presenteer workshop. Dit jaar werd hij opnieuw gegeven door twee topvrouwen: Rebecca Trouwee & Miek Crouzen.

Het is alweer het derde jaar dat ze de workshop geven aan onze studenten en elke keer opnieuw zie je de studenten uit hun comfortzone komen en enthousiast meedoen. Prachtig!

 

Want hoe waardevol is het niet dat als je al je innovatieve ideeën goed kan overbrengen aan een ander? Daarom investeren we tijdens Made by 020 in de presentatie skills van de studenten. Zo komen ze over hun zenuwen heen, leren ze hoe je een goed verhaal opbouwt en hoe je je stem inzet.  

 

Een deel van de training gaan de studenten in op hun “blurts”. Dit zijn zinnetjes die in je jezelf verteld waarom je iets níet goed kan. Bijvoorbeeld: “Ik heb niet genoeg ervaring om hier iets over te vertellen” of “Ik ga iets vergeten om te zeggen”. Iedereen heeft “blurts” als ze iets spannend vinden. Het is een patroon waar de hersenen graag in terugvallen, maar het is dan aan jou om de blurts om te draaien in iets positiefs. Bijvoorbeeld: “Ik heb jaren in dit vak gewerkt of gestudeerd, dus ik heb wél genoeg ervaring!” of “Het publiek weet niet wat de inhoud van de presentatie is, dus ze merken er niks van als ik iets vergeet”. De studenten zijn hiermee aan de gang gegaan en het was prachtig om die omdraai van “blurts” bij ze te zien.  

 

Volgende week gaan de studenten oefenen om hun ideeën te pitchen bij de opdrachtgever en daarvoor hebben ze alvast een opzet gemaakt van hun pitch. Een spannend moment want hier worden de nieuwe presentatie skills voor het eerst ingezet én presenteren de studenten hun oplossingen voor de challenge.  

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.