challenge updates

Traject 06

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het toerisme in Amsterdam duurzamer wordt?

Het aantal toeristen in ons land is in 2017 explosief gestegen, Amsterdam blijft met grote voorsprong de populairste bestemming in Nederland. Amsterdam wil graag flink inzetten om het toerisme in de stad steeds duurzamer te maken. Studenten van Made by 020 gaan met bedrijven in de stad meedenken hoe zij kunnen bijdragen aan het verduurzamen van het toerisme in Amsterdam.

BOAT Amsterdam

#Bedrijven

Maite Mutsaers

#Peer coach

Senna Dommershuizen

#Peer coach,

#Student

Laura Dijkstra

#Student

Eliyah Dandel

#Student

Nike Alderden

#Student

Sammy Lee

#Student

Larissa Smit

#Student

Danté Turny

#Student

Damon Luinenburg

#Student

Kayleigh Telgt

#Student

Update #5 - 11.03.2019

Kick-Off!

Update #4 - 18.03.2019

Inhouseavond

Week 2! De Inhouse avond!  Vol goede moed stapten we met onze groep om 5 uur op het pontje, omdat we voor een workshop netwerken bij Fronteer in Amsterdam Noord waren uitgenodigd.  Het was heel leuk om elkaar allemaal weer even te zien, en op het pontje konden we even bijkletsen.  Eenmaal daar begonnen Gaby en Claire van Fronteer met een verhaal over het bedrijf en over wat zij daar deden. Zij waren zelf netwerkers van beroep, en wisten hier daarom heel erg veel over. Ze vertelden over de methode van ‘ one handshake away’,  wat inhoudt dat als jij iets wilt, er altijd wel iemand is in jou directe of indirecte omgeving die jou daar bij kan helpen. Dit gingen we zelf toepassen door zelf te bedenken wat we graag wilden of met wie we in contact wilden komen. Vervolgens gingen we kijken of we elkaar met elkaars hulpvraag konden helpen. Tot slot kregen we nog tips om goede e-mails te schrijven en een goed telefoongesprek te voeren. Naast al deze tips hebben we elkaar volgens mij ook echt beter leren kennen tijdens deze avond.

Na de workshop kreeg iedereen een certificaat en namen we de tijd om ons netwerkgesprek voor te gaan bereiden bij het Consortium Hotel, een van de duurzaamste hotels van Amsterdam! We willen proberen bij dit hotel zoveel mogelijk informatie te krijgen die we kunnen gebruiken voor onze challenge. Het was een geslaagde avond!|

 

Update #3 - 01.04.2019

Op 1e netwerkgesprek bij het Conservatorium Hotel!

Een weekje later dan gepland, maar uiteindelijk was het dan zo ver: ons eerste netwerkgesprek bij het Conservatorium Hotel! We hadden ons goed voorbereid door van te voren een lijst met vragen te maken, die we tijdens het gesprek konden stellen. Iedereen had er zin in. Nadat we werden ontvangen met een drankje, gingen we naar het Penthouse, de duurste suite van het hele hotel. Hier zijn we ingesprek gegaan,  super speciaal.

 

Iedereen had een verschillende rol tijdens het interview; zo stelden Damon, Larissa en Sammy bijvoorbeeld de vragen die we hadden voorbereid, en notuleerde Eliyah dit keer. Iedereen vervulde zijn rol super goed! Max en Steven die bij het hotel werken vertelden ons vanalles over duurzaamheid binnen het hotel. We kregen goede tips , en kwamen op nieuwe ideeën voor de oplossing van onze challenge.

 

Steven nodigde ons na het gesprek nog uit voor een echte rondleiding door het hotel.  We keken onze ogen uit! Tijdens deze rondleiding kon ook van alles gevraagd worden over het runnen van het hotel, en over zijn loopbaan. Uiteindelijk liepen we pas om kwart voor 9 het gebouw uit, dik een uur later dan gepland! Heel erg leuk hoe gastvrij we werden ontvangen. We hebben veel geleerd over het runnen van een hotel en alle gekke dingen die je dagelijks kan meemaken. Op naar ons tweede netwerkgesprek bij Boat Amsterdam volgende week om nog meer te leren

 

Update #2 - 02.06.2019

De oplossing van dit team!

Het team kwam er tijdens de challenge achter dat duurzaamheid veelomvattend is en zeker op het gebied van toerisme. Het viel ze op bij Boatamsterdam.com dat er op een rondvaartboot weinig ruimte is om afval te scheiden. In de hotelsector zagen ze dat voedselverspilling een aanhoudend probleem is. Doordat duurzaamheid op zoveel verschillende aspecten kan focussen, zag het team een handige oplossing: 1% meer toeristenbelasting en dit geld herinvesteren in duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen en elektrisch vervoer.

Ook komt er een potje voor kleinere bedrijven die moeilijker kunnen investeren in verduurzaming, zodat ook zij de stap naar groen kunnen zetten. Daarnaast krijgen bedrijven die het goed doen op het gebied van duurzaamheid een speciaal logo met de slogan ‘’Maak Amsterdam groen, zullen we het samen doen?’’ Het logo is in maar liefst 8 verschillende talen uitgebracht!

Het team had zelfs team outfits gemaakt voor het eindevent met het logo in alle talen!

Update #1 -

Het team in de teamshirts op het grote podium van de Q-factory!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.