challenge updates

Traject 04

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat statushouders beter aansluiting kunnen vinden in de buurt?

#challenge, #verbinding2

Het is vaak moeilijk voor statushouders om aansluiting in de buurt te vinden waarin ze komen te wonen. Ze spreken vaak nog geen goed Nederlands en moeten nog wennen aan het leven in Amsterdam. Het is jammer als zij hun buren niet goed leren kennen, omdat verbinding juist belangrijk is voor het opbouwen van een nieuw leven. Hoe kunnen we deze verbinding het beste bevorderen?

Arend Niebqur

#Student

Damelza Coutimho

#Student

Jhusle Asawinie

#Student

Tamar Cramers

#Student

Raymond Romeijn

#Student

Lievana Lodewijckx

#Student

Sekthy Prawirodirdjo

#Student

Fabio Bleeker

#Student

Laureen Pekens

#Peer coach

Niels Woortman

#Student

Update #5 - 31.05.2018

Oplossing challenge!

De studenten kwamen er tijdens het eerste netwerkgesprek achter dat er eigenlijk al heel veel initiatieven zijn voor statushouders om meer verbinding te krijgen met buurtgenoten. Het probleem ligt er echter in dat veel mensen niet goed op de hoogte zijn van deze initiatieven. De studenten hebben zich dus gericht op het bundelen van deze verschillende initiatieven zodat men weet wat er allemaal aangeboden wordt en waar je voor welke projecten moet zijn. Hun oplossing bestaat uit het creëren van een platform, genaamd ‘New Beginnings’. Dit is een website met alle initiatieven per gebied in Amsterdam en een informatieve filmpjes. Ook moet de website een chatfunctie hebben, waar statushouders met medewerkers (in verschillende talen) kunnen chatten.

Voorbeeld van de website. Alle initiatieven in Amsterdam-Oost verzameld met rechtsonderin de chatfunctie

Update #4 - 15.04.2018

Made by 020 studenten bezoeken Stadgenoot

Op maandag 16 maart is het groepje van Laureen op netwerkgesprek geweest bij woningbouwcorporatie Stadgenoot. Tijdens de Kick-off hebben alle studenten al een beetje kennis gemaakt met Stadgenoot, maar deze studenten kregen nu de kans om al hun vragen te stellen aan Jan-Willem Kluit. Wat voor rol spelen woningcorporaties in het bevorderen van aansluiting van bewoners in de buurt? Wat voor problemen merken zij op? Dit waren enkele voorbeelden van vragen waar de studenten tijdens dit netwerkgesprek antwoord op kregen. Daarnaast hebben zij hun ideeën om de challenge op te lossen aan Jan-Willem voorgelegd.

Dit groepje is naar huis gegaan met een hele hoop nieuwe informatie, waar ze de komende weken hard mee aan de slag kunnen. Benieuwd met wat voor oplossing deze studenten komen? Blijf ons dan vooral volgen!

Update #3 - 18.03.2018

Studenten op bezoek bij Vluchtelingenwerk

In de derde week zijn de groepjes op bezoek geweest bij verschillende bedrijven en organisaties. Zo is het groepje van Laureen langsgeweest bij de Vluchtelingenwerk Amsterdam. Het viel de studenten op dat er in Amsterdam superveel initiatieven zijn om mensen bij elkaar te krijgen. Maar dat mensen daar alleen niet van op de hoogte zijn. De studenten zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van evenement waar de verbinding wel goed is opgezocht.

 

Update #2 - 06.03.2018

Studenten op bezoek bij Stadgenoot

Bij woningcorporatie Stadgenoot komen de studenten voor het eerst samen om elkaar te leren kennen. Ook wordt onthuld welke studenten welke challenge gaan oplossen. Nadat ze feestelijk zijn ontvangen op een paarse loper en wat met elkaar hebben gegeten gaan ze aan de slag met het onderzoeken van hun challenge. Ook gaan de studenten op de foto zodat ze een professioneel profielfoto hebben voor hun Linkedin.

Tijdens de kickoff leren de studenten elkaar kennen

Update #1 -

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.