Nieuws

Workshop videosolliciteren van expert Mourad El Moussati!

Woensdag 28 november stond Mourad el Moussati weer in het Made by 020 programma. Na zijn inspirerende optreden in de Q-factory tijdens de kick-off van het traject, was nu het moment daar: een deel van de studenten kregen de workshop videosolliciteren!

Voor iedereen die Mourad nog niet kent: Hij is een videosollicitatie expert en heeft met deze expertise zijn eigen bedrijf opgericht namelijk; solicitatiemarkt.nl. Dit is een trainings- en bemiddelingsbureau waar het draait om videosolliciteren. De workshop die de studenten kregen ging dan ook over (je raad het al) videosolliciteren.

 

De studenten werden meegenomen in de wereld van het solliciteren. Want hoe doe je dat nou? Waar houd je rekening mee? We kregen verschillende voorbeelden te zien van mensen die Mourad geholpen heeft bij hun videosollicitatie. De voorbeelden waren erg variërend. De één had een heel creatief filmpje gemaakt waarin het leek alsof je echt een gesprek met hem voerde. De ander had een reclamespotje gemaakt over zichzelf. Na het kijken van de voorbeelden gaf Mourad een handige tip.  “Het is goed om te bekijken welke manier van een video het beste bij jou past en bij de functie die je graag wilt.” De ene functie is namelijk de andere niet. Zo past het maken van reclamespot van jezelf goed bij een marketing functie maar misschien minder goed bij een functie als docent op een hogeschool.

 

De studenten kregen ook informatie over wat ze konden vertellen in een videosollicitatie. “Je kan bijvoorbeeld jezelf voorstellen aan de hand van een voorwerp. Bijvoorbeeld aan de hand van een voetbal kan je vertellen dat je een teamplayer bent en nooit het doel uit het oog verliest.” Mourad gaf als laatste mee dat het slim is om te denken aan het licht en geluid. Het is namelijk zonde als je filmpje niet fijn is om naar te kijken door slecht licht of een ruis op de achtergrond.

 

Voor de studenten was het een enorm leerzame avond! Mourad heeft ze alle tools aangereikt om in de toekomst te kunnen solliciteren door middel van een video.

 

Deze interessante workshop werd gehouden in New Metropolis. Dit is een pop up dependance van Pakhuis de Zwijger in nieuw west – Amsterdam. Peter, werkzaam bij New Metropolis, vertelde kort alle ins en outs over de programmering. Wekelijks worden er meerdere events georganiseerd variërend van poëtry nights tot exposities. Dus zeker in de gaten houden!

Vragen? Neem contact met ons op.

Je kan ook mailen naar hello@madeby020.nl
of bellen op 020 305 9272.